ΚΟΣΜΟΣ

Ικανοποιημένη η Νιούλαντ από την συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη

Αντίθετη σε λύση του Κυπριακού με εγγυήσεις με συμμετοχή του ΝΑΤΟ

Την ικανοποίησή της για την «πραγματικά παραγωγική» , όπως την χαρακτήρισε , συνάντηση της με τον πρόεδρο Αναστασιάδη εξέφρασε η βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για Ευρωπαϊκές και Ευρω-ασιατικές Υποθέσεις, Βικτώρια Νιούλαντ.

Η κ. Νιούλαντ εξέφρασε την αμερικανική ενθάρρυνση για «τη σκληρή δουλειά που οι δύο ηγέτες κάνουν για την ειρήνη και για τη δέσμευση που υπάρχει για επίτευξη μιας λύσης που να δίνει στον κυπριακό λαό ειρήνη, σταθερότητα, ευκαιρία και το μέλλον που του αξίζει». Τόνισε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν θερμά μια συμφωνία στο Κυπριακό « από τους Κύπριους για τους Κύπριους». Το απόγευμα η κ. Νιούλαντ θα μεταβεί στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας και θα συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Στο μεταξύ, ο Ρώσος πρέσβης στην Κύπρο, Στάνισλαβ Οσάντζι, σε συνέντευξή του στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα « Χαβαντίς»,δήλωσε ότι, «εάν το ΝΑΤΟ είναι μέρος του συστήματος εγγυήσεων, η Ρωσία δεν θα αποδεχθεί αυτή την διευθέτηση». Ο Ρώσος πρέσβης είπε ότι η χώρα του θα στηρίξει οποιαδήποτε λύση συμφωνηθεί και εγκριθεί από τα δημοψηφίσματα, στα οποία θα προωθηθεί από τους δύο ηγέτες, λέγοντας πως θα πρέπει να επιδειχθεί σεβασμός σε οποιαδήποτε λύση φτάσουν οι δύο πλευρές.

Κατά τον κ. Οσάντζι στις διαπραγματεύσεις έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος και σε αυτό συμβάλλει και η θετική σχέση που έχουν αναπτύξει οι δύο ηγέτες μεταξύ τους. «Ελπίζουμε πως οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων στο νησί, Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να φτάσουν σε μια βιώσιμη λύση». Πρόσθεσε δε ότι οι δύο πλευρές θα πρέπει να εργαστούν περισσότερο για να προσαρμόσουν τις θέσεις τους στα θέματα των βελτιώσεων στο εδαφικό και το περιουσιακό που συζητούνται τώρα στις διαπραγματεύσεις.

Τόνισε, επίσης, ότι η Ρωσία, ως μόνιμο μέλος και του ΣΑ του ΟΗΕ, στηρίζει σταθερά μια λύση στην Κύπρο βασισμένη στις αποφάσεις του ΣΑ και τις συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου 77-79. “Στις διαπραγματεύσεις κρατούμε ίσες αποστάσεις και από τις δύο πλευρές. Κάνουμε έκκληση και στις άλλες πλευρές να μην επιβάλλουν στη μία ή την άλλη πλευρά κανέναν όρο”, κατέληξε ο Ρώσος πρέσβης.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact