ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χωρίς βουλευτές σε Ροδόπη και Ξάνθη η ΝΔ

Η μουσουλμανική μειονότητα εκπροσωπείται από τέσσερις μειονοτικούς βουλευτές ταυτόχρονα

Η ανατροπή στην κατανομή των εδρών που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σε Ξάνθη και Ροδόπη, οδηγεί για πρώτη φορά από τη Μεταπολίτευση τη Ν.Δ., να βρίσκεται χωρίς εκπροσώπηση στους δύο αυτούς νομούς της Θράκης.

Με τα έως τώρα δεδομένα, αποτυγχάνουν να επανεκλεγούν οι πρώην υπουργοί Αλέξανδρος Κοντός στην Ξάνθη και Ευριπίδης Στυλιανίδης στη Ροδόπη και τις έδρες τους καταλαμβάνουν, ο τρίτος στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ της Ξάνθης, Γρηγόρης Στογιαννίδης και ο δεύτερος στον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ στην Ροδόπη, Αϊχάν Καραγιουσούφ.

Για πρώτη φορά εξάλλου από το 1974, η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης θα εκπροσωπηθεί στο εθνικό κοινοβούλιο από τέσσερις μειονοτικούς βουλευτές ταυτόχρονα, καθώς μετά τη διαμόρφωση των τελικών αποτελεσμάτων εκλέγονται στη Ροδόπη, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο μικροβιολόγος Μουσταφά Μουσταφά και ο οδοντογιατρός Αϊχάν Καραγιουσούφ και από το ΠΟΤΑΜΙ ο δικηγόρος Ιλχάν Αχμέτ. Στην Ξάνθη επανεκλέγεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο φαρμακοποιός Χουσείν Ζεϊμπέκ.

Με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το πολιτικό του γραφείο, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης τονίζει -μεταξύ άλλων- ότι «για ακόμη μια φορά, όπως το 1996, ο εκλογικός νόμος στέρησε την έδρα από τη Ροδόπη, ακυρώνοντας τη δίκαιη και ισόρροπη εκπροσώπηση χριστιανών και μουσουλμάνων που επί χρόνια με επίμονους αγώνες κατοχύρωνα».

Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι «η πολυδιάσπαση της εκλογικής δύναμης και η χαλαρή ψήφος δεν επέτρεψαν τόσο στην Νέα Δημοκρατία όσο και στο χριστιανικό στοιχείο να διασφαλίσει εκπροσώπηση για την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο, επιβεβαιώνοντας την ανησυχία που κατά καιρούς είχα εκφράσει».

«Σέβομαι το εκλογικό αποτέλεσμα, συγχαίρω τους συναδέλφους που εξελέγησαν και εύχομαι η τοπική κοινωνία και η πατρίδα να μην πληρώσουν ακριβότερα το τίμημα εσφαλμένων επιλογών και κακών εκλογικών συστημάτων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact