ΚΟΣΜΟΣ

Ισλαμικό Κράτος: Έτσι διοικείται η πιο αιμοδιψής τρομοκρατική οργάνωση


Διαβάστε ποια είναι η δομή του Ισλαμικού Κράτους – Πρώην στρατηγοί του Σαντάμ Χουσείν συμβουλεύουν τον ηγέτη Αμπού αλ Μπαγκνταντί

 

Η αμερικανική κυβέρνηση επιχειρεί να καταστρώσει πλάνα ικανά για την καταστροφή του Ισλαμικού Κράτους, η διεθνής κοινότητα παρατηρεί παγωμένη τα αποτρόπαια εγκλήματα των τζιχαντιστών και ο τρόμος παραλύει τους πολίτες του Ιράκ και της Συρίας που βλέπουν τους εξτρεμιστές να κερδίζουν ολοένα περισσότερο έδαφος.

Πώς, όμως, δομείται η «κυβέρνηση» του Ισλαμικού Κράτους; Ποιος βρίσκεται στο πλευρό του επικεφαλής της ισλαμιστικής οργάνωσης, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκνταντί;

Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ της Wall Street Journal και του δημοσιογράφου Τζέισον Μπελίνι, η οργάνωση, η οποία δεν έχει εξηγήσει δημοσίως τη δομή της ηγεσίας της, χωρίζεται σε επιμέρους τμήματα αρμόδια για κάθε λογής υπηρεσία.

Ετσι, όπως ανέφερε στο ενημερωτικό δίκτυο ο Χισάμ αλ-Χασίμι, ειδικός στις ισλαμιστικές οργανώσεις, μπορεί ο «χαλίφης» να είναι ο αλ Μπαγκνταντί, αλλά δίπλα του βρίσκονται δύο ηγέτες ο καθένας αρμόδιος για τη Συρία και το Ιράκ. Έτσι, ο Αμπού Αλί Ανμπάρι είναι υπεύθυνος για την πορεία της ομάδας στη Συρία και ο Αμπού Μουσλίμ αλ Τουρκμάνι για το Ιράκ, ενώ στο παρελθόν ήταν αμφότεροι πρώην στρατηγοί υπό τον Σαντάμ Χουσείν. Οι τρεις τους σχηματίζουν την ομάδα «Αλ-Ιμάρα», ή διαφορετικά «Το Εμιράτο».

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal στη συνέχεια ακολουθούν δώδεκα κυβερνήτες που αναφέρονται στους δύο συμβούλους του αλ Μπαγκνταντί, ενώ υπάρχουν και εννέα υποομάδες από τους επικεφαλής των οποίων λαμβάνονται αποφάσεις σχετικά με την απόδοση δικαιοσύνης, σχετικά με θρησκευτικά και στρατιωτικά ζητήματα, καθώς και γύρω από θέματα ασφαλείας, οικονομίας, αλλά και τρόποι προσηλυτισμού, προπαγάνδας και φυσικά ποινών για τους άπιστους. Σε αυτές τις ομάδες συγκαταλέγονται και οι υπεύθυνοι πίσω από τις αποτρόπαιες δολοφονίες των δύο Αμερικανών δημοσιογράφων Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σότλοφ.

Όλα αυτά τη στιγμή που εκατοντάδες είναι τα θύματα των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους και άλλοι τόσοι κινδυνεύουν να πέσουν στα χέρια τους, με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, να μεταβαίνει στη Βαγδάτη προκειμένου να εκφράσει τη στήριξή του στη νέα ιρακινή κυβέρνηση στον αγώνα της κατά των τζιχαντιστών.

Δείτε το ρεπορτάζ εδώ: 


Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact