ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με εκπροσώπους των αγροτών συναντάται αύριο ο Βαγγέλης Αποστόλου

Στο επίκεντρο τα νέα φορολογικά μέτρα

Διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους αγροτικών κινήσεων από όλη την Ελλάδα θα έχει αύριο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου. Ειδικότερα, ο κ. Αποστόλου θα συναντηθεί με εκπροσώπους της «Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων», της «Πανελλήνιας Πρωτοβουλίας Αγροτών Ελλάδας» και της «Επιτροπής Αγώνα Κρήτης». Αντικείμενο των συναντήσεων είναι η εξέταση των νέων δεδομένων που φέρνει για τον αγροτικό τομέα η συμφωνία με τους δανειστές και η διατύπωση ρεαλιστικών προτάσεων για άμβλυνση των συνεπειών που θα έχουν οι αγρότες. Τα αποτελέσματα των επαφών αυτών θα είναι μάλλον καθοριστικά για τη στάση που θα τηρήσει ο αγροτικός κόσμος , εάν δηλαδή θα προχωρήσει και σε τι μορφές κινητοποιήσεων.

Πάντως, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει δηλώσει κατ΄επανάληψη ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει κατά τη συζήτηση με τους εταίρους για τις επιπτώσεις και την άμβλυνσή τους, έχοντας ως αιχμές δύο εργαλεία. Αυτά είναι, ο πραγματικός προσδιορισμός του αγροτικού εισοδήματος μέσα από την τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων, εκτός των μικρών (όπως θα οριοτεθούν) παραγωγών και ο επανακαθορισμός της έννοιας του επαγγέλματος του αγρότη, στοχεύοντας στη διαφορετική και στη διαφοροποιημένη φορολογική μεταχείρισή του.

Η εκτίμηση που διατυπώνεται είναι ότι από τη διαδικασία αυτή θα προκύψει ουσιαστικό όφελος τόσο για τον αγρότη από το συμψηφισμό του ΦΠΑ εισροών – εκροών, όσο και για το δημόσιο από την αύξηση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ. Επίσης, στη συζήτηση με τους εταίρους θα κατατεθούν διάφορες εναλλακτικές λύσεις, των οποίων η βασική φιλοσοφία είναι τα φορολογικά βάρη να κατανεμηθούν δίκαια, σύμφωνα με την πραγματική φοροδοτική δυνατότητα των φορολογουμένων, με ιδιαίτερη μέριμνα για τους μικρομεσαίους αγρότες. Παραδείγματος χάριν, για τον υπολογισμό του καθαρού γεωργικού εισοδήματος, επιδιώκεται να αναγνωρισθεί ως τεκμαρτή δαπάνη η αμοιβή της οικογενειακής εργασίας καθώς και οι αποσβέσεις κεφαλαίου και παγίων, αλλά και δαπάνες, όπως η διευρυμένη και πραγματική χρήση του εργόσημου κυρίως σε εργαζόμενους μετανάστες.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact