ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κουβέλης δηλώνει μάχιμος

Δεν αποκλείει μια «οργανική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Μάχιμος και αποφασισμένος να συμβάλει στην «προοδευτική διακυβέρνηση» της χώρας, δηλώνει ο Φώτης Κουβέλης που δεν αποκλείει μια «οργανική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ» της νέας κίνησης που ηγείται, ενώ ασκεί κριτική στη σημερινή ηγεσία της ΔΗΜΑΡ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Free Sunday, ο κ. Κουβέλης περιγράφει τους στόχους της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς, την οποία ίδρυσε, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια συλλογικότητα που δεν φιλοδοξεί να μετατραπεί σε κόμμα, αλλά να συμβάλει στην υπόθεση της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου και της ενότητας των αριστερών δυνάμεων. «Η ριζοσπαστική και η ανανεωτική αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο χώρος του αριστερού ευρωπαϊσμού, δεν έχουν λόγους πλέον να μην συναντηθούν» τονίζει.

Χαρακτηρίζει πρόωρο να ειπωθεί αν η κίνηση θα διατηρήσει την οργανωτική της αυτοτέλεια ή αν θα ενταχθεί στο κόμμα. Διευκρινίζει, πάντως, ότι «το περιεχόμενο της πρωτοβουλίας που αναλαμβάνουμε προσδιορίζεται από ενωτική διάθεση, που προσωπικά δεν αποκλείω να οδηγήσει υπό προϋποθέσεις και σε οργανική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ερωτηθείς για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς αναφέρει ότι αυτή δεν μπορεί να γίνει με όρους κεντροδεξιάς, «υπό την ηγεμονία και την κυριαρχία ιδεολογημάτων και πολιτικών, που σφράγισαν τη φυσιογνωμία της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ». «Όσο οι παράγοντες και τα πολιτικά υποκείμενα αυτού του χώρου αρνούνται να πάρουν διαζύγιο από το πρόσφατο πολιτικό παρελθόν τους, η μεγάλη κεντροαριστερά θα συνεχίσει να συνιστά απατηλό πολιτικό όνειρο» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact