ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκπτωση δαπανών ζητούν οι αγρότες

Συνάντηση Αλεξιάδη με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αγροτών και Κτηνοτρόφων

Διάλογος για τα αιτήματα των αγροτών που σχετίζονται με τη φορολογία τους αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα. Αυτό αποφασίστηκε στη σημερινή συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη με το συντονιστικό όργανο της Πανελλήνιας Πρωτοβουλίας Αγροτών και Κτηνοτρόφων.

Στη συνάντηση που διήρκησε περισσότερο από μία ώρα, οι εκπρόσωποι των αγροτών παρουσίασαν στον αναπληρωτή υπουργό τις θέσεις τους για τη φορολογία των αγροτών μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται το αίτημά τους για αναγνώριση δαπανών κατά τον προσδιορισμό του φορολογητέου εισοδήματος τους.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο συντονιστής της αντιπροσωπείας Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου συμφωνήθηκε να ξεκινήσει διάλογος για τα θέματα αυτά, ενώ είπε, ότι ο αναπληρωτής υπουργός τους παρουσίασε τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης που απορρέουν από το τρίτο Μνημόνιο για την αύξηση των συντελεστών φορολόγησής τους χωρίς να δεσμευτεί σε κάποιο από τα αιτήματα τους. Για το 2015 όπως εξήγησε ο Τρ. Αλεξιάδης στους αγρότες, ο συντελεστής φορολογίας τους θα παραμείνει στο 13% ενώ η αύξηση στο 20% θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2016 και στο 26% για τα εισοδήματα του 2017 όπως προβλέπει άλλωστε το Μνημόνιο.

« Θα το παλέψουμε και θα το πετύχουμε» δήλωσε συγκεκριμένα ο Θ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με τα αγροτικά αιτήματα για τη φορολογία και εξήγησε πόσο σημαντική παράμετρος είναι για τους αγρότες η αναγνώριση των δαπανών τους – και των εργατικών που σε πολλές περιπτώσεις καλύπτουν το 50-60% του κόστους παραγωγής – την ώρα που αυξάνεται η φορολογία τους.

Ο ίδιος ανέφερε ότι θα ενημερώσει και τις υπόλοιπες αγροτικές ομοσπονδίες σχετικά με τα αποτελέσματα της συνάντησης προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τη συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Για τον ΕΝΦΙΑ και για τις αλλαγές που μπορούν να γίνουν στη φορολογία των αγροτεμαχίων, όπως ειπώθηκε στη συνάντηση, θα γίνει διάλογος που θα ξεκινήσει στις αρχές του 2016.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact