ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευόπουλος: Μέσα στα ερείπια, κάτι χτίζεται

Ομιλία στα εγκαίνια της μονάδας απεξάρτησης στις φυλακές Διαβατών

«Βρισκόμαστε στο κάστρο του φόβου. Ανοίγουμε ένα παράθυρο και κοιτάμε. Ο πολίτης φοβάται τη φυλακή, αλλά και μία υποτροπή των αποφυλακιζόμενων. Ο κρατούμενος φοβάται ένα χώρο που μπορεί να γίνει αποθήκη ψυχών, αλλά ακόμη και την ίδια την έξοδο σε μία κοινωνία χωρίς δουλειές, χωρίς φίλους, ίσως πια και χωρίς οικογένεια. Και ξαφνικά η ελπίδα. Μέσα στα ερείπια, κάτι χτίζεται», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της μονάδας απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ στις φυλακές Διαβατών, σε δήλωσή του, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Αυτή είναι η Ελλάδα, η ανθρωπότητα που μας κάνει περήφανους. Γιατί είναι έργο συλλογικό, κινηματικό, στηριγμένο σε μια κατεξοχήν κοινωνική πρόταση, όπως είναι αυτή του προγράμματος του ΚΕΘΕΑ. Από το παράθυρο που ανοίγει κοιτάει και ο κρατούμενος την κοινωνία και τη βλέπει αλληλέγγυα στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τη δυστυχία», συμπλήρωσε.

Ακόμη, ο κ. υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε: «Στην πρώτη περίοδο η κυβέρνηση επιχείρησε ορισμένες διορθωτικές παρεμβάσεις στη νομοθεσία. Η αποσυμφόρηση των φυλακών δεν ήταν ο βασικός στόχος, ήταν ένα μέσο για τον βασικό στόχο, την επανένταξη. Τώρα ακριβώς αναπτύσσονται προσπάθειες και δημιουργούνται δομές που την υπηρετούν. Σήμερα εγκαινιάζεται μια μονάδα απεξάρτησης σε λίγο θα έχουμε τη σύνδεση του ψυχιατρείου του Κορυδαλλού με δημόσια ψυχιατρική κλινική και αμέσως στη συνέχεια θα έχουμε την έναρξη λειτουργίας τριών σχολείων μέσα σε φυλακές, στο Δομοκό, στη Νιγρίτα, στα Χανιά. Από την πλευρά μου, θέλω να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες προς όλους όσοι εργάστηκαν και εργάζονται για τις δομές της επανένταξης: μέλη της κοινότητας, κρατούμενους, υπαλλήλους της φυλακής, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης και τέλος τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, που με μία πρωτοβουλία του, πρωτοφανή από όσο ξέρω στην ελληνική ιστορία, επισκέπτεται μια φυλακή για να δείξει συμβολικά ότι η αλλαγή προς το καλύτερο ενός ανθρώπου και μίας κοινωνίας ποτέ δεν είναι αδύνατη».

Τα εγκαίνια της πρώτης στην Ελλάδα μονάδας απεξάρτησης που θα στεγάζεται σε αυτόνομη πτέρυγα μέσα σε φυλακή πραγματοποίησε σήμερα ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας. Η εν λόγω θεραπευτική μονάδα θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι 84 άτομα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact