ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης: Μεγάλο δώρο στο τραπεζικό κεφάλαιο η ανακεφαλαιοποίηση

«Αν είχαμε τώρα εκλογές ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ θα γνώριζε συντριβή»

«Ουδέποτε κυβέρνηση με τόσο νωπή λαϊκή εντολή, λίγο παραπάνω από ένα μήνα, συναντά απέναντι της τόση αντίθεση, θυμό και κατακραυγή, τα οποία μέρα με τη μέρα μεγενθύνονται μέσα στην κοινωνία» ανέφερε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Πάτρα, ενόψει της ομιλίας του σε εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας Αχαΐας, με θέμα τα εργασιακά, το ασφαλιστικό, τον ταξικό συνδικαλισμό, τη δημοκρατία, τα δικαιώματα, τον αντιφασιστικό αγώνα και το κίνημα της νεολαίας.

«Αν είχαμε τώρα εκλογές, με το λαό να γνώριζε τις συνέπειες του τρίτου μνημονίου, ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ θα γνώριζε συντριβή και μαζί του θα γνώριζε συντριβή όλο το πολιτικά δηλητηριώδες μνημονιακό τόξο της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων, κόμματα τα οποία ψήφισαν από κοινού το μέγα πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών”, συμπλήρωσε ο Π. Λαφαζάνης, ο οποίος χαρακτήρισε την «ως ένα μεγάλο δώρο», που «ανερυθρίαστα και κυνικά έκανε η κυβέρνηση από κοινού με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, και Ένωση Κεντρώων, στο τραπεζικό κεφάλαιο».

«Αυτή η ανακεφαλαιοποίηση, με λεφτά του πενόμενου και υπεροφορολογούμενου λαού, θα οδηγήσει και σε πλήρη, σχεδόν αφελληνισμό το τραπεζικό σύστημα και στον έλεγχο του μετοχικού κεφαλαίου και των διοικήσεων των τραπεζών από ξένα κερδοσκοπικά funds», τόνισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, συμπληρώνοντας πως «μόνη απάντηση για τις τράπεζες είναι η άμεση εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση τους από μια κυβέρνηση που είναι αποφασισμένη να θέσει τις τράπεζες αποκλειστικά στην υπηρεσία της ανάπτυξης και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας».

«Η Ελλάδα χρειάζεται τολμηρά ριζοσπαστικά μέτρα για να αντιμετωπισθεί το μη βιώσιμο και απεχθές δημόσιο χρέος και το δυσβάσταχτο ασήκωτο ιδιωτικό χρέος, πρώτα απ’ όλα των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», τόνισε ο Π. Λαφαζάνης συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να σταματήσει η αποπληρωμή του δημόσιου χρέους και με όπλο αυτό, να διαπραγματευτούμε τη διαγραφή του χρέους συνολικά ή τουλάχιστον του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους του, διεκδικώντας ταυτόχρονα, το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές επανορθώσεις, τα οποία η κυβέρνηση πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων».

Επισήμανε ακόμη την ανάγκη «να προχωρήσει μια γενναία διαγραφή και ρύθμιση των ιδιωτικών χρεών πρώτα απ’ όλα των αδύνατων νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων». «Μια νέα σεισάχθεια», όπως τόνισε, «η οποία είναι επείγουσα όχι μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους αλλά και γιατί είναι προϋπόθεση για την επανεκκίνηση της οικονομίας».

Τέλος, ο Παναγ. Λαφαζάνης, απαντώντας σε ερωτήσεις για το ευρώ υπογράμμισε «την ανάγκη να σταματήσει η τρομοκρατία γύρω από την προοπτική του εθνικού νομίσματος και να ανοίξει μια μεγάλη υπεύθυνη συζήτηση, με επιχειρήματα και όχι αφορισμούς, σχετικά με την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη», που στη βάση ενός ριζοσπαστικού προοδευτικού προγράμματος, θα ανοίξει θετικούς ελπιδοφόρους ορίζοντες διεξόδου και εθνικής ανασυγκρότησης».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact