ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας: Η χώρα με βαριά βήματα βουλιάζει στο τέλμα

«Ουσιαστικά επιστρέφουμε οικονομικά δύο χρόνια πίσω»

Την εκτίμησή του ότι η χώρα, «με βαριά βήματα, σημειωτόν, βουλιάζει στο τέλμα» εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, σε σημερινές του δηλώσεις στον Real FM.

«Σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα πεδία, όχι μόνο στην οικονομία», σημείωσε, συμπληρώνοντας πως «είναι γεγονός ότι από εφέτος και το παραδέχεται η ίδια η κυβέρνηση, το αποδέχεται μέσα από τις σελίδες του προσχεδίου του προϋπολογισμού, η χώρα επιστρέφει στην ύφεση, η ανεργία θα διογκωθεί τα επόμενα 2 χρόνια και επιστρέφει φέτος και στα πρωτογενή ελλείμματα. Άρα ουσιαστικά επιστρέφουμε οικονομικά δύο χρόνια πίσω».

«Εκτιμώ ότι για να επανέλθουμε στην κανονικότητα, να αρχίσουν οι εκταμιεύσεις των δόσεων του νέου δανείου που δεν χρειαζόταν η χώρα πριν από ορισμένους μήνες, να ολοκληρωθεί η νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών η οποία θα βοηθήσει σταδιακά να αρθούν οι κεφαλαιακοί περιορισμοί και να σταθεροποιηθεί και η κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα και έτσι μετά το δεύτερο μισό του 2016 να αρχίσει να σταθεροποιείται μία κατάσταση, αντίστοιχη αυτής που είχαμε στο τέλος του 2014», πρόσθεσε.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact