ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Καλαμάτα ο Κουίκ για τα προβλήματα της περιοχής

Συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης

Με δεκαεννέα φακέλους, με αντίστοιχα θέματα που ζητούν λύσεις, έφυγε από την Καλαμάτα ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ, μετά την συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο της πόλης Παναγιώτη Νίκα.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, μεταξύ των θεμάτων περιλαμβάνονται η χρήση της δυτικής παραλίας Καλαμάτας, η αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός αθλητικών εγκαταστάσεων, εκκρεμότητες συντήρησης σχολικών συγκροτημάτων και της κατασκήνωσης Αγίας Μαρίνας, ένταξη του Φεστιβάλ Χορού στο ΕΣΠΑ, χρηματοδότηση πρώην καρδιολογικής κλινικής για κατασκευή κέντρου υγείας και πρόνοιας Δήμου Καλαμάτας, παραχώρηση οικοπέδου στη Μεγάλου Αλεξάνδρου για κατασκευή παιδικού σταθμού, χρηματοδότηση για τη διαχείριση απορριμμάτων κλπ.

Ο κ. Κουίκ σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ εξήρε την συνεργασία του με τον κ. Νίκα, και προσέθεσε ότι θα προωθήσει τα θέματα αυτά με εισηγητικά του σημειώματα στα αντίστοιχα υπουργεία ώστε να συστηματοποιηθεί η διαδικασία επίλυσής τους.

Ο υφυπουργός συναντήθηκε, επίσης, με την αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη με κύριο αντικείμενο συζήτησης το θέμα του αεροδρομίου Καλαμάτας, το οποίο σύντομα θα αποκτήσει απευθείας αεροπορική γραμμή με Λονδίνο. Ο κ. Κουίκ είπε ότι θα προωθήσει στον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σπίρτζη με κοινοποίηση στον διοικητή της ΥΠΑ το ζήτημα της στάθμευσης των αεροπλάνων και της αναβάθμιση του Πύργου Ελέγχου του αεροδρομίου Καλαμάτας.

«Με την κυρία αντιπεριφερειάρχη είχαμε και μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και για το θέμα του πρωτογενούς αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα νομού Μεσσηνίας. Με τα όσα με ενημέρωσε είναι σαφές ότι η αγροτική παραγωγική δραστηριότητα στην περιοχή Τριφυλίας μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για αντίστοιχες δράσεις και σε άλλες περιοχές της χώρας», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Κουίκ.

Χθες βράδυ ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό επισκέφθηκε τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, με τον οποίο συζήτησαν ένα εύρος θεμάτων που αφορούν της δράσεις της Εκκλησίας, και εξέφρασε την ικανοποίηση τής κυβέρνησης για την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η Μητρόπολη της Μεσσηνίας επί ένα μήνα, να συγκεντρώσει τρόφιμα, φάρμακα, ρουχισμό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, που θα αποσταλούν στις έξι Μητροπόλεις των πέντε νησιών του Αιγαίου που δέχονται τις εισροές προσφύγων και μεταναστών.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact