ΕΛΛΑΔΑ

Κύπρος: Απεργούν την Παρασκευή οι δημόσιοι υπάλληλοι


Οι δημόσιοι υπάλληλοι της Κύπρου απεργούν αντιδρώντας σε πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε φορολόγηση του εφάπαξ – Τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας

Ο γενικός γραμματέας της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑΣΥΔΥ) Γλαύκος Χαζηπέτρου ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας στη Λευκωσία ότι το Γενικό Συμβούλιο της συντεχνίας επικύρωσε την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για την πραγματοποίηση προειδοποιητικής 24ωρης απεργίας την επόμενη Παρασκευή.

Επίσης ο κ. Χατζηπέτρου είπε ότι δεν υπάρχει λόγος συζήτησης κατοχυρωμένων από το Σύνταγμα δικαιωμάτων. Οι δημόσιοι υπάλληλοι της Κύπρου απεργούν αντιδρώντας σε πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε φορολόγηση του εφάπαξ.

Την Παρασκευή θα μείνουν κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες ενώ τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. Στην απεργία συμμετέχουν οι αστυνομικοί και οι στρατιωτικοί οι οποίοι όμως θα πάνε κανονικά στις δουλειές τους και συμβολικά θα επεργήσουν μόνο οι εκπρόσωποι τους.

Η απεργία των δημοσίων υπαλλήλων έχει δημιουργήσει αντιδράσεις στη κοινή γνώη καθώς έχει επιλεγεί η Παρασκευή για την πραγματοποίηση της, δημιουργώντας υποψίες ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι επιθυμούν να κερδίσουν ένα τριήμερο μέσα στον Σεπτέμβριο. 
Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact