ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουμπλής: Έρχεται ο χρυσός αιώνας της αυτοδιοίκησης

Ριζικές αλλαγές στον Καλλικράτη εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών

Ριζικές αλλαγές στον Καλλικράτη εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας από τη βήμα της τρίτης γενικής συνέλευσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας που διεξάγεται στη Λευκάδα.

Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στην ομιλία του στα «θέλω» της κυβέρνησης από τον Καλλίκρατη, δίνοντας δύο παραδείγματα. Το κράτος πρέπει να αποφασίσει «αν θέλει διαχειριστικό ρόλο από μεριάς των θεσμών της αυτοδιοίκησης ή αναζητά ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης, που περνά μέσα από την αποκέντρωση», ανέφερε και υπογράμμισε ότι ο ίδιος «φιλοδοξεί ότι θα πάμε σε μια περίοδο όπου θα είναι ο χρυσός αιώνας της αυτοδιοίκησης».

«Ξεκινάμε την επιτροπή για την επαναθεσμοποίηση του Καλλικράτη, και σε σύντομο χρονικό διάστημα οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης θα είναι οι ίδιοι μάρτυρες ριζικών αλλαγών», επισήμανε, ενώ για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τον Καλλικράτη ανέφερε ότι «ή τα αντιμετωπίζεις με ένα διαχειριστικό τρόπο, ή επιχειρείς μια μεγάλη ριζική επαναθεσμοποίηση, που πραγματικά μεταφέρεις όχι μόνο από ιδιότητες αλλά και πόρους αν πραγματικά πιστεύεις ότι η ανάπτυξη μπορεί να περάσει μέσα από την αποκέντρωση, εμείς το πιστεύουμε». Ο Κουρουμπλής, αναφερόμενος στις ριζικές αλλαγές που είναι έτοιμη να κάνει η κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την εφαρμογή του Καλλικράτη.

Ο υπουργός Εσωτερικών από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, αναφέρθηκε στη δημιουργία «μιας επιτροπής οργάνωσης συναντήσεων στο εξωτερικό», η οποία μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη διείσδυση της Ελλάδας στις αγορές στο εξωτερικό».

Ο κ. Κουρουμπλής χαρακτήρισε επίσης «διασφαλισμένη» την μισθοδοσία των υπαλλήλων των περιφερειών όλης της Ελλάδας.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact