ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξανθός: Οι νέοι διοικητές νοσοκομείων θα πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις

Υπογράμμισε ότι «δύο ή τρεις» προσπάθησαν να «προκαλέσουν πρόβλημα»

Πρώτη φορά ανάγεται σε μείζον πολιτικό ζήτημα η αντικατάσταση διοικητών νοσοκομείων, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Για τη διαδικασία αξιολόγησης ,υπογράμμισε ότι το υπουργείο Υγείας δεν αρκέστηκε στις εισηγήσεις των υγειονομικών περιφερειών, αλλά κάλεσε όλα τα εξεταζόμενα στελέχη σε προφορική συνέντευξη ενώπιον πενταμελούς επιτροπής, στην οποία συμμετείχαν καταρτισμένοι επιστήμονες αλλά και εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Υπογράμμισε ότι «δύο ή τρεις» διοικητές νοσοκομείων προσπάθησαν να «προκαλέσουν πρόβλημα» δαπανώντας μέρος του κονδυλίου που δόθηκε για φάρμακα, κάνοντας άλλες δαπάνες. Απαντώντας σε καταγγελίες ότι η κάθε συνέντευξη κράτησε ενάμισι λεπτό, ο κ. Ξανθός απάντησε ότι όλοι είχαν «15 λεπτά». Διευκρίνισε ότι κανένας από τους διοικητές δεν θα λάβει αποζημίωση, με δεδομένο ότι υπήρξε αξιολόγηση του έργου τους, και διαβεβαίωσε πως οι νέοι διοικητές θα πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που διοικητές έμειναν σε νοσοκομεία 11 μήνες μετά την αλλαγή κυβέρνησης, ενώ συνήθως οι αλλαγές γίνονται εντός εξαμήνου μετά τις εκλογές.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact