ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης και Μεϊμαράκης θα μονομαχήσουν στον δεύτερο γύρο των εκλογών…

Τους 400.000 έφτασαν οι ψηφοφόροι – Ποιοι υποψήφιοι έκαναν δηλώσεις και ποιοι… σιώπησαν

Προς το δεύτερο γύρο των εκλογών, στις 10 Ιανουαρίου, οδεύει η Νέα Δημοκρατία, μετά τις πρώτες εκλογές της Κυριακής για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος. Ο αριθμός των ψηφοφόρων άγγιξε τα 400.000 άτομα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των γαλάζιων στελεχών.

Αν και μέχρι τις 2 τα ξημερώματα, το κόμμα της Λεωφόρου Συγγρού δεν ανακοίνωσε το οριστικό αποτελέσματα με επίσημο τρόπο, η ροή των αποτελεσμάτων έδειξε ότι πρώτος έρχεται ο κ. Μεϊμαράκης, δίχως όμως να πιάνει το 50% που θα του χάριζε την απευθείας εκλογή. Ωστόσο, πιθανολογείται ότι το τελικό ποσοστό του πρώην προέδρου θα ξεπερνά το 40%.

Από την άλλη, σε «μάχη» εξελίχθηκε -τουλάχιστον αρχικά- ο αγώνας για τη δεύτερη και την τρίτη θέση μεταξύ του Απόστολου Τζιτζικώστα και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τελικά, στο δεύτερο γύρο περνάει ο κ. Μητσοτάκης, συγκεντρώνοντας ποσοστό που πλησιάζει το 30%.

Τρίτος μένει ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης έρχεται τέταρτος με μονοψήφιο ποσοστό.

Οι δηλώσεις των υποψηφίων

Ο πρώτος από τους υποψηφίους που προχώρησε σε δήλωση ήταν ο κ. Μητσοτάκης, ανακοινώνοντας ο ίδιος με τρόπο επίσημο ότι θα είναι αυτός που θα βρεθεί στο δεύτερο γύρο των εκλογών στις 10 Ιανουαρίου, απέναντι στον κ. Μεϊμαράκη.

«Σας καλώ στις 10 Ιανουαρίου να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μια νέα εποχή στη Νέα Δημοκρατία. Στις 11 Ιανουαρίου ξημερώνει μια νέα μέρα για τη ΝΔ και την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για ρεύμα δημιουργικής ανανέωσης που στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ ευχαρίστησε παράλληλα τους 400.000 πολίτες που ψήφισαν και είπε ότι παραδοσιακοί ψηφοφόροι της ΝΔ ενώθηκαν με νέους φίλους του κόμματος. «Η σιωπηλή πλειοψηφία δεν είναι σιωπηλή. Έστειλαν το μήνυμα να ξανακάνουμε τη ΝΔ μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, ανανεωμένη και αξιόπιστη κυβερνητική λύση», ανέφερε ενώ σημείωσε πως το μήνυμα όσων ψήφισαν απευθύνεται και προς την «ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση».

Ο επόμενος από τους υποψηφίους προέδρους της ΝΔ που μίλησε δημόσια ήταν ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος παραδέχτηκε ότι έχασε τις δύο πρώτες θέσεις, ενώ ξεκαθάρισε πως ο ίδιος θα συνεχίσει να εργάζεται «για μια ενωμένη ΝΔ». Ωστόσο, δεν ξεκαθάρισε εάν θα στηρίξει κάποιον από τους δύο υποψήφιους του β΄γύρου.

«Θα ήθελα να συγχαρώ τον κ. Μεϊμαράκη και τον κ. Μητσοτάκη για τις πρώτες θέσεις που κατέλαβαν αλλά και τον κ. Γιωργιάδη, καθώς όλοι μαζί βγάλαμε τη ΝΔ ενωμένη», τόνισε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ.

Από την άλλη, σιγήν ιχθύος τήρησαν τόσο ο μεγάλος νικητής της βραδιάς, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, όσο και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ειδικότερα για τον τελευταίο υπάρχει φημολογία ότι θα στηρίξει τον κ. Μητσοτάκη, ωστόσο μέχρι ο ίδιος να τοποθετεί δημόσια, όλα είναι ανοιχτά.

Πλακιωτάκης: Ψυχραιμία, ενωτικό κλίμα και σύνεση μέχρι τις 10 Ιανουαρίου

Ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, από τη μεριά του ευχαρίστησε τους 400.000 πολίτες που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, τους εθελοντές αλλά και τους 4 υποψήφιους «κυρίως για την ευπρεπή στάση τους την ημέρα των εκλογών».

Ο κ. Πλακιωτάκης ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με το εκλογικό αποτέλεσμα κανένας δεν συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία, άρα θα διεξαχθεί δεύτερος γύρος στις 10 Ιανουαρίου.

«Συνιστώ ψυχραιμία, ενωτικό κλίμα και σύνεση», τόνισε.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact