ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος: Διαστροφή της πραγματικότητας τα περί μείωσης των νέων συντάξεων

«Δεν συζητάμε νέα περικοπή τους καθώς τα χρήματα πέφτουν όλα στην αγορά»

Η προστασία των κύριων συντάξεων αποτελεί απόλυτη κυβερνητική δέσμευση και δεν συζητάμε νέα περικοπή τους καθώς τα χρήματα πέφτουν όλα στην αγορά, και επιπλέον συντηρούν πολλές οικογένειες, δηλώνει ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Αυγή».

Ο υπουργός τονίζει ότι « οι σημερινές συντάξεις, προστατεύονται πλήρως και για πάντα και το βασικό χαρακτηριστικό της πρότασης μας είναι ο νέος θεσμός της Εθνικής Σύνταξης, που έχει ως σκοπό την προστασία από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό όλων των συνταξιούχων, ακόμη και αυτών που ήταν μακροχρόνια άνεργοι ή με διακεκομμένο εργασιακό ιστορικό».Χαρακτηρίζει απόλυτη και σκόπιμη διαστροφή της πραγματικότητας τα περί μείωσης των νέων συντάξεων.

Υπογραμμίζει ότι Η Εθνική Σύνταξη αφορά όλους, έλληνες και αλλοδαπούς που δούλεψαν νόμιμα στη χώρα για 15 τουλάχιστον χρόνια και ότι αποτελεί «το βασικό εργαλείο κοινωνικής αναδιανομής της μεταρρύθμισης μας».

Επί παραδείγματι για κάποιον που συνταξιοδοτείται σήμερα με 700 ευρώ ο κ.Κατρούγκαλος διευκρινίζει ότι «στα 35 χρόνια εργασίας θα πάρει την Εθνική Σύνταξη, των 384 Ευρώ, συν το ανταποδοτικό κομμάτι των 266 Ευρώ, (συνολικά 650 Ευρώ, σε ποσοστό αναπλήρωσης 93%),συν την επικουρική του σύνταξη.

Σχολιάζοντας τα λεγόμενα για «νέα γενιά συνταξιούχων, των 600 ευρώ», ο υπουργός, χαρακτηρίζει τον ισχυρισμό «βρώμικο και προβοκατόρικο» και «τερατολογία», χωρίς βάση την οποία δεν εκφράζουν «ούτε κόμματα της αντιπολίτευσης»

Αναφορικά με την ένταξη όλων των ταμείων στον ενιαίο φορέα κοινωνικής ασφάλισης ο κ.Κατρούγκαλος σημειώνει ότι τώρα « προχωρούμε, για πρώτη φορά, σε πραγματική λειτουργική ενοποίηση με ίδιους κανόνες για όλους, στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, για μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους, τόσο στις εισφορές όσο και στον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης . Ειδική μέριμνα θα υπάρχει, λόγω των ιδιαιτεροτήτων τους, για τους αγρότες.

Επισημαίνει ότι το ΕΤΕΑ θα είναι ο μοναδικός φορέας επικουρικής ασφάλισης, (όπως το μετεξελιγμένο ΙΚΑ θα είναι ο μοναδικός φορέας κύριας ασφάλισης) με την περιουσία τους σε έναν ενιαίο «κουμπαρά» υπό την εγγύηση του κράτους.

Τέλος,σε ότι αφορά την άποψη περί διεθνοποίησης της διαπραγμάτευσης και της «μάχης», ο κ.Κατρούγκαλος συμφωνεί ότι «το ασφαλιστικό είναι και εθνικό θέμα, γιατί αφορά όλους μας, και ταξικό θέμα, γιατί δεν μπορεί να λυθεί με κοινωνικά ουδέτερο τρόπο, και ευρωπαϊκό θέμα, γιατί αφορά, όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ένα ταυτοτικό ζήτημα της Ευρώπης: το κοινωνικό κράτος. Για το λόγο αυτό η μάχη που δίνουμε δεν είναι μόνο για τη χώρα μας, είναι για τις προοπτικές των αξιών της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης σε όλη την ήπειρό μας».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact