ΕΛΛΑΔΑ

Δύο γυναίκες απειλούσαν χθες να αυτοκτονήσουν -Απετράπησαν μέσω του «CYBER ALERT»

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT», συνέβαλε ουσιωδώς στην αποτροπή ακόμα δύο περιπτώσεων αυτοκτονίας που εκδηλώθηκαν μέσω Διαδικτύου.

Σε συνεργασία με τα τοπικά Αστυνομικά Τμήματα, τα άτομα που εκδήλωσαν την πρόσθεση να αυτοκτονήσουν εντοπίστηκαν έγκαιρα και διασφαλίστηκε η σωματική τους ακεραιότητα.

Γυναίκα 52 ετών 
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο «CYBER ALERT» της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε, χθες (25.01.2016) απογευματινές ώρες της, από χρήστη του διαδικτύου με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ότι κατά τη διάρκεια ανταλλαγής ηλεκτρονικών μηνυμάτων με 52χρονη φίλη του, εκείνη εκδήλωσε την πρόθεσή της να αυτοκτονήσει.
 Άμεσα αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν ενδελεχή διαδικτυακή και αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκε γεωγραφικά το σημείο πρόσβασης της προτιθέμενης αυτόχειρα στο διαδίκτυο και ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα για τον άμεσο εντοπισμό της.
Μετά από συντονισμένες αστυνομικές αναζητήσεις η 52χρονη ημεδαπή εντοπίστηκε έγκαιρα και διασφαλίστηκε η σωματική της ακεραιότητα.

Γυναίκα 39 ετών 
Στη δεύτερη περίπτωση, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο «CYBER ALERT» της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε χθες (25.01.2016) απογευματινές ώρες από χρήστη του διαδικτύου, με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ότι έτερος χρήστης του διαδικτύου, εκδήλωσε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει με σχετική ανάρτησή του σε λογαριασμό που διατηρούσε σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, επειδή βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση εξαιτίας προσωπικών και οικογενειακών προβλημάτων.
Ακολούθησε άμεση κινητοποίηση και ενδελεχής ψηφιακή και αστυνομική έρευνα για την ανεύρεση των στοιχείων του κατόχου του επίμαχου λογαριασμού κοινωνικής δικτύωσης, από την οποία ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του επίμαχου λογαριασμού, τα οποία ανήκαν σε 39χρονη ημεδαπή.
Άμεσα ενημερώθηκε το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα με αποτέλεσμα τον εντοπισμό της 39χρονης, η οποία διακομίσθηκε σε νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται.

Και για τις δύο προαναφερόμενες υποθέσεις σχηματίσθηκαν δικογραφίες και το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές για τα κατά νόμο.

 Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
• Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
• Στέλνοντας email στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
• Μέσω της εφαρμογής ( application ) για έξυπνα τηλέφωνα ( smart phones ): CYBER KID
• Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert »: @cyberalertGR

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact