ΚΟΣΜΟΣ

«Φωνές» για τους φόρους της Google στη Βρετανία -Η αντιπολίτευση ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση

Αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί στη Μ. Βρετανία ο διακανονισμός με τον οποίο η Google θα κληθεί να πληρώσει 172 εκατ. ευρώ, για αναδρομικούς φόρους.

Το Εργατικό Κόμμα, η αξιωματική αντιπολίτευση, ζήτησε εξηγήσεις από το υπουργείο Οικονομικών για τη συγκεκριμένη συμφωνία που αφορά τους φόρους της εταιρείας από το 2005. Ο διακανονισμός ήρθε μετά από πολυετή έλεγχο της υπηρεσίας φορολογίας, για το αν η Google φοροαπέφευγε επί μία δεκαετία, ανακατανέμοντας τα κέρδη της στην Ιρλανδία, όπου βρίσκεται η έδρα της για την Ευρώπη.

Η συμφωνία παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση ως μεγάλη επιτυχία, αλλά επικρίθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ ενδεχομένως να εξετασθεί από τις ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Εργατικού Κόμματος, αρμόδιοι για θέματα οικονομίας και δικαιοσύνης, ζήτησαν να τους χορηγηθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμφωνία ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τις φορολογικές αρχές.

«Σας καλούμε να δώσετε απαντήσεις στο διάχυτο προβληματισμό που εκφράζεται σχετικά με την έλλειψη διαφάνειας που περιβάλλει την συμφωνία», αναφέρουν στην επιστολή, ζητώντας περαιτέρω στοιχεία για τη διαδικασία που ακολούθησαν οι αρχές για να καταλήξουν στο συγκεκριμένο ποσό.

Στελέχη της Google υποστηρίζουν πως η εταιρεία πληρώνει όλους τους φόρους που της αναλογούν.

Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν έχει ήδη καλέσει τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να τοποθετηθεί σχετικά με τη συμφωνία και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ζητήσει διεξαγωγή έρευνας από την εθνική ελεγκτική υπηρεσία, ενώ η Επιτροπή Δημοσίων Λογαριασμών (PAC), έχει ανακοινώσει πως θα ερευνήσει τον διακανονισμό.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact