ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας σε Κουβέλη: Ανάγκη συνεννόησης των προοδευτικών δυνάμεων

«Διαμορφώνονται δυνατότητες για περισσότερες και ισχυρότερες συμμαχίες»

Στην ανάγκη να συμβάλλουν όλες οι προοδευτικές δυνάμεις για την έξοδο από την κρίση και για να προχωρήσει η χώρα μπροστά, συμφώνησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Φώτης Κουβέλης στη συνομιλία που είχαν, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

«Αντιμετωπίζουμε όλες τις προκλήσεις μαζεμένες. Από την άλλη μεριά όμως αυτό ίσως να είναι και ενδιαφέρον, γιατί κανείς, όταν βρίσκεται σε μια ήρεμη περίοδο, πρέπει να ακολουθήσει την πεπατημένη. Όταν βρίσκεται σε μια ταραχώδη περίοδο θα πρέπει να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες για να ξεπεράσει αυτές τις πολλαπλές κρίσεις», είπε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας στον Φώτη Κουβέλη. «Πιστεύω ότι αυτές οι κρίσεις αναδεικνύουν, και στον τόπο μας και στην Ευρώπη, τις πραγματικές διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στις προοδευτικές και τις συντηρητικές δυνάμεις. Προοδευτικές δυνάμεις που πρέπει να έχουν πρόταση και τόλμη για την επίλυση όλων των γόρδιων δεσμών των παράλληλων κρίσεων, της οικονομικής, της προσφυγικής κρίσης, της κρίσης αστάθειας, σε αντίθεση με συντηρητικές δυνάμεις που υψώνουν τείχη και ακολουθούν μια μονόπλευρη πολιτική λιτότητας που είναι αποτυχημένη», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Παλεύουμε και πιστεύουμε ότι είμαστε από καλύτερες θέσεις, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, καθότι διαμορφώνονται δυνατότητες για περισσότερες και ισχυρότερες συμμαχίες της χώρας στο ευρωπαϊκό πλαίσιο»

«Παρακολουθώ πολύ συστηματικά την όλη εξέλιξη των πραγμάτων», ανέφερε ο Φώτης Κουβέλης στη συνομιλία του με τον πρωθυπουργό και πρόσθεσε: «συμφωνώ απόλυτα με την επισήμανση ότι η χώρα αντιμετωπίζει πολλά και σημαντικά ζητήματα και το μεγάλο θέμα είναι στη βάση ποιας πολιτικής θα αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα. Η πολιτική σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι προοδευτική, με δεδομένη την υπάρχουσα κατάσταση, και όπως αυτή διαμορφώνεται κάτω από τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται η χώρα από τους δανειστές, αλλά και από δυνάμεις που πράγματι οφείλουν να αντιληφθούν -πολλές από αυτές δεν το αντιλαμβάνονται-, ότι η διέξοδος από την κρίση και από τα πολλά και μεγάλα ζητήματα του τόπου δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο παρά ο προοδευτικός δρόμος».

«Αναμφισβήτητα υπάρχει το πολύ μεγάλο ζήτημα του προσφυγικού, το πολύ μεγάλο ζήτημα του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελεί αντικείμενο μικροκομματικής διαπάλης, και βεβαίως είναι και το τεράστιο ζήτημα μιας κοινωνίας που επανακαθορίζεται στη βάση των καινούριων δεδομένων και αναφέρομαι και στον αγροτικό κόσμο, όπου πράγματι υπάρχουν περιθώρια και τούτο ανεξάρτητα από τις πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση και η χώρα, και διορθωτικών κινήσεων και συνολικότερης αντιμετώπισης του όλου προβλήματος», συνέχισε ο κ. Κουβέλης.

Ο πρωθυπουργός συμφώνησε ότι υπάρχουν περιθώρια κινήσεων, «αρκεί», όπως είπε, «να υπάρχει διάθεση για ειλικρινή διάλογο, με επιχειρήματα και με αλήθειες, για να δούμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα». «Αλλά Φώτη, γνωρίζεις ότι εμείς τις μάχες που έχουμε να δώσουμε, δεν τις δίνουμε με τις κοινωνικές ομάδες εντός της χώρας αλλά με όσους θέλουν τη χώρα σε δυσμενή θέση», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «και αυτές είναι οι κρίσιμες μάχες για τις οποίες χρειάζεται και υποστήριξη των προοδευτικών δυνάμεων σε αυτή την προσπάθεια αλλά και συνείδηση του εθνικού καθήκοντος, διότι είναι εθνικές μάχες αυτές, είναι και κοινωνικές και εθνικές μάχες».

Ο κ. Κουβέλης ανέφερε στο σημείο αυτό ότι από την πλευρά των δανειστών προβάλλονται και απαράδεκτες πιέσεις και πιέσεις που θέλουν να υπηρετήσουν το δόγμα μιας λιτότητας, και μιας δήθεν δημοσιονομικής προσαρμογής που λειτουργεί ως κορσές σε αυτή την κοινωνία που πάρα πολλά υπέφερε. Σημείωσε επίσης ότι κίνηση πρέπει να είναι προς τα μπροστά και σε αυτή την κίνηση πρέπει ενωμένες όλες οι προοδευτικές δυνάμεις να συμβάλουν ώστε να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact