ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κυβέρνηση αποφάσισε: Τέσσερα κανάλια θα πάρουν άδεια

Γιατί τέσσερις και όχι δεκατέσσερις….σχέδιο αφανισμός με δεκάδες εργαζόμενους στο δρόμο. Αυτό είναι ανάπτυξη Αλέξη;

Την τελική απόφαση της κυβέρνησης για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, μετά την αδυναμία συνεννόησης με την αντιπολίτευση για την συγκρότηση του ΕΣΡ, ανακοίνωσε στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας.

Τι δήλωσε ο Νίκος Παππάς:

«Τα κανάλια δεν έχουν άδεια. Θα δημοπρατηθούν τέσσερις άδειες και θα γίνει διαγωνισμός» είπε ο υπουργός Επικρατείας.

Στο ερώτημα γιατί μόνο τέσσερις άδειες, απάντησε: «Η κυβέρνηση οφείλει να εξορθολογίσει το τοπίο των μέσων ενημέρωσης. Για να έχουμε βιώσιμα σχήματα με δυνατότητα παραγωγής προγραμμάτων, με δεδομένη τη μείωση της διαφημιστικής πίτας από τα 600 εκατ. ευρώ στα 180, θα πρέπει να είναι μειωμένος ο αριθμός των καναλιών».

Απέρριψε, δε, το επιχείρημα ότι θα υπάρξει μείωση του αριθμού των εργαζομένων, αφού θα κλείσουν κανάλια, που τώρα είναι επτά, λέγοντας ότι «η δική μου ευθύνη είναι να διασφαλίσω το δημόσιο συμφέρον».

Είπε ακόμη ότι «στο χώρο των ΜΜΕ έχει περιοριστεί και ο αριθμός των εργαζομένων και οι συνθήκες εργασίας δεν είναι οι καλύτερες», ενώ πρόσθεσε ότι «οι ιδιοκτήτες των καναλιών έλεγαν ότι είναι υψηλό το πλαφόν των 400 εργαζομένων ανά κανάλι», για να υποστηρίξει ότι θέλουν να εκμεταλλευτούν την επίκληση των εργαζομένων. «Όσοι προσπαθούν να βάλουν μπροστά τους εργαζομένους, δεν το εννοούν και ας μην το κάνουν» ανέφερε.

Έστρεψε όμως τα πυρά του και εναντίον της ΝΔ, λέγοντας ότι «δεν θέλει να γίνει διαγωνισμός για την αδειοδότηση των καναλιών και εφευρίσκει προφάσεις εν αμαρτίαις».

Συνέχισε, λέγοντας ότι «διεκδικούν να χρησιμοποιήσουν τη δυνατότητα βέτο που τους δίνει το Σύνταγμα, για να αξιοποιήσουν το ΕΣΡ, ώστε να αποτρέψουν το διαγωνισμό» και υπενθύμισε ότι τις διατάξεις που αφορούν στη διαγωνιστική διαδικασία, τις ψήφισαν και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Ρώτησε, δε, γιατί τόσο καιρό δεν γινόταν διαγωνισμός, όπως προβλέπει και ο ισχύων νόμος.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact