ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουίκ: Οι συνοριακές κινητοποιήσεις μας δημιουργούν σοβαρά ζητήματα στις διεθνείς μας σχέσεις

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ για το κλείσιμο των ελληνοβουλγαρικών από μπλόκα αγροτών

«Την ώρα που ακραίες φωνές στην Ευρώπη απειλούν την Ελλάδα με κλείσιμο των συνόρων στα Σκόπια, λόγω του προσφυγικού ζητήματος, το θεωρώ αδιανόητο, μέσα από την ίδια μας την πατρίδα, να υπάρχουν συνοριακές κινητοποιήσεις οι οποίες μας δημιουργούν σοβαρά ζητήματα στις διεθνείς μας σχέσεις», δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου πως «με βάση πληροφορίες που διέρρευσαν, υπάρχει έντονη αντίδραση της βουλγαρικής κυβέρνησης για το κλείσιμο των συνόρων από ελληνικής πλευράς».

Σε σχετικό ενημερωτικό δελτίο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, προστίθεται ότι ο κ. Κουίκ στην συνέχεια της δήλωσής του είπε «η κατάσταση στη Βουλγαρία, στα σύνορα με την Ελλάδα, μας δημιουργεί έντονο διακρατικό- διπλωματικό ζήτημα, με τη βουλγαρική κυβέρνηση να διαμαρτύρεται εντονότατα, καθώς εκατοντάδες φορτηγά (κυρίως βουλγαρικά, αλλά και ρουμάνικα κλπ) σε ουρά πάνω από 25 χιλιόμετρα έχουν ακινητοποιηθεί στη δική τους την πλευρά, με ό,τι αυτό σημαίνει στη ζημιά που υφίστανται εκείνοι, χωρίς να έχουν καμία σχέση με το πρόβλημα που έχουν οι Έλληνες αγρότες με την ελληνική κυβέρνηση».

«Από τη μία δίνουμε μάχη να μην μας κλείσουν οι ακραίοι της Ευρώπης, με τους «πρόθυμους» Σκοπιανούς, τα ελληνικά σύνορα και εμείς κλείνουμε τα δικά μας σύνορα με μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης;», ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, απευθυνόμενος ταυτόχρονα «και σε εκείνους τους αγρότες που δεν υποκινούνται από κόμματα», αλλά και «στα κόμματα της αντιπολίτευσης -ας μην το αρνούνται- που υποκινούν και κρύβονται πίσω από αγρότες», και καταλήγοντας τόνισε: «Δεν μπορεί για τη συγκεκριμένη διασυνοριακή-διακρατική περίπτωση να εθελοτυφλούν ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε η Φώφη Γεννηματά».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact