ΕΛΛΑΔΑ

Βίτσας: Δεν μπορεί να γίνουμε αποθήκη ψυχών επί χρήμασι

O αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας μίλησε για τις περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, την Τουρκία και τη σύνδεση προσφυγικού-οικονομίας.

Για τη στάση της Τουρκίας απέναντι στη συμφωνία με το ΝΑΤΟ για τις περιπολίες στο Αιγαίο

«Τις τελευταίες ημέρες και ιδιαίτερα μετά την υπογραφή της πολιτικής συμφωνίας για την εμπλοκή και την αποστολή της δύναμης του ΝΑΤΟ, από την πλευρά της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής εμφανίζεται μια νευρικότητα. Θεωρώ ότι όλα αυτά μπορούν να διευθετηθούν και το ΝΑΤΟ να κάνει την αποστολή του που είναι η καταγραφή, η παρακολούθηση και η ενημέρωση σε σχέση με τις προσφυγικές ροές. Πιθανόν αυτά τα πράγματα να έχουν να κάνουν με το εσωτερικό της Τουρκίας, αλλά εάν θεωρούν ότι άλλο επιδίωκαν με την υπογραφή της συμφωνίας και άλλο επιδιώκουν στην πραγματικότητα, εμάς μας ενδιαφέρει να εφαρμοστεί η συμφωνία», είπε στο Βήμα.

Για το περιστατικό με τη Γερμανίδα υπουργό Άμυνας και την αντίδραση της Τουρκίας στην επίσκεψή της στη Μυτιλήνη

«Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, εφόσον θέλει να έρθει στη Μυτιλήνη, θα έρθει και θα προσγειωθεί στη Μυτιλήνη. Υπάρχει καμία σύμβαση διεθνής…; Δεν υπάρχει που να λέει ότι η Μυτιλήνη είναι αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη. Δεύτερον, εάν ζητήσει η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας να προσγειωθεί στη Μυτιλήνη, θεωρείτε ότι δεν θα προσγειωθεί; Μα, είναι δυνατόν; Μαζί με ποιον να επιλέξουμε (να μη γίνει); Η Τουρκία – και το εξηγώ και περιποιεί επιτυχία της ελληνικής διπλωματίας – νιώθει άβολα με την επιτυχία της συμφωνίας με το ΝΑΤΟ. Τώρα, πώς έχουμε καταφέρει στην Ελλάδα να νιώθει άβολα ο άλλος και να το κάνουμε δικό μας πρόβλημα… Τι να πω…»

Για τις περιπολίες του ΝΑΤΟ στη «μέση γραμμή»

«Θα ήθελα να έχει γίνει από προχθές. Τυπικά, με την εντολή που θα δώσει ο σήμερα Γερμανός ναύαρχος και ευελπιστώ ότι θα δοθεί τις επόμενες ώρες ή τις επόμενες μία-δύο ημέρες».

Για το ενδεχόμενο σύνδεσης του προσφυγικού με το δημοσιονομικό και την αξιολόγηση

«Θεωρώ ότι δεν πρέπει να έχουμε εμπλοκή των δύο θεμάτων. Δηλαδή, της αξιολόγησης και του προσφυγικού. Το λέω διότι στο θέμα της διαχείρισης των προσφυγικών ροών θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πάρουμε όλη τη βοήθεια που μπορούμε να πάρουμε από τη μία μεριά, αλλά από την άλλη μεριά δεν μπορεί η χώρα να γίνει – ας το πω έτσι – αποθήκη ψυχών επί χρήμασι».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact