ΕΛΛΑΔΑ

Εκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για το προσφυγικό – Δεν έχει σχεδιασμό η κυβέρνηση

Θα βάλουν πλάτη για το προσφυγικό οι δήμοι αλλά η κυβέρνηση δεν έχει σχεδιασμό διεμήνυσαν τα μέλη της ΚΕΔΕ σε έκτακτη συνάντησή τους το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης διαβεβαίωσε ότι «θα βάλουν πλάτη», αλλά ταυτόχρονα επέκρινε την κυβέρνηση ότι δεν έχει σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Στη συνέλευση παρίσταται και ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, καθώς έχει ζητηθεί από τους δημάρχους να υποδείξουν άμεσα χώρους φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στους δήμους τους.

Υπενθυμίζεται πως έχει αποφασιστεί η δημιουργία τεσσάρων κέντρων μετεγκατάστασης στο Κιλκίς και ενός στα Γιαννιτσά, κοντά στα σύνορα με τα Σκόπια, σε χώρους όπου βρίσκονται ανενεργά στρατόπεδα. Εκτιμάται πως η συνολική χωρητικότητά τους θα φτάνει τα 20.000 άτομα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact