ΚΟΣΜΟΣ

Το μετρό του Λονδίνου θα γίνει 24ωρο τα Σαββατοκύριακα

Από τις 12 Σεπτεμβρίου 2015 το μετρό του Λονδίνου θα λειτουργεί και τα Σαββατοκύριακα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία Μέσων Μαζικής Μεταφοράς του Λονδίνου (Transport for London, TfL).

Οι επιβάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον αποκαλούμενο «Night Tube» τις Παρασκευές και τα Σάββατα. Ωστόσο, το συνδικάτο RMT ανακοίνωσε ότι δεν έχει γίνει σωστή μελέτη του σχεδίου, «το οποίο θα αποδειχτεί καταστροφικό».

Σύμφωνα με την TfL, θα υπάρχουν τρεις συρμοί την ώρα, που θα πραγματοποιούν δρομολόγια στο κεντρικό Λονδίνο στις γραμμές Jubilee, Victoria, στο μεγαλύτερο τμήμα της Piccadilly, στη Central και στην Northern.

Στη γραμμή Northern θα κυκλοφορούν οκτώ τρένα την ώρα για την εξυπηρέτηση των πολυσύχναστων σταθμών του μετρό της Leicester Square και του Camden Town, προσθέτει η ανακοίνωση της TfL.

Η υπηρεσία θα τεθεί σε λειτουργία εγκαίρως για το Παγκόσμιο Κύπελο Ράγμπι που θα φιλοξενήσει η χώρα σε 13 αθλητικούς χώρους, μεταξύ των οποίων τρεις στο Λονδίνο: το στάδιο Τουίκενχαμ, το Γουέμπλεϊ και το Ολυμπιακό στάδιο.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι «εκτός από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την τεράστια ενίσχυση της οικονομίας της χώρας, ο Νυχτερινός Υπόγειος θα βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους να μετακινούνται στην πόλη μας ευκολότερα και γρηγορότερα».

«Η νέα υπηρεσία θα αυξήσει τις θέσεις εργασίας και θα ενισχύσει την οικονομία κατά εκατοντάδες εκατομμύρια στερλίνες» είπε ο διευθυντής του μετρό, Μάικ Μπράουν.

«Αυτή η πρόταση προωθείται χωρίς την σωστή εκτίμηση κινδύνου ή κάποια συμφωνία σε ζητήματα κομβικής σημασίας. Για να λειτουργήσει το σχέδιο, χρειαζόμαστε περισσότερους υπαλλήλους στο μετρό, όχι λιγότερους αν δεν θέλουμε να διακινδυνεύσουμε μία καταστροφή στις τρεις η ώρα το πρωί όταν το Γουέστ Έντ πλημμυρίζει από χιλιάδες ανθρώπους που μόλις έφυγαν από τις παμπ και τα κλαμπ» είπε ο γενικός γραμματέας του RMT Μικ Κας.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact