ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: Όσοι συγκρουστήκαμε με τον Τσίπρα καλούμαστε τώρα να βάλουμε πλάτες

«Να μη γίνει η Ελλάδα στρατόπεδο συγκέντρωσης»

Να αποσυνδεθεί η αξιολόγηση από το προσφυγικό ζητάει με άρθρο του ο πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας Γιάννης Βαρουφάκης.

Με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο κ. Βαρουφάκης υπογραμμίζει «έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε τον πρωθυπουργό». «Όσοι συγκρουστήκαμε μαζί του το περασμένο καλοκαίρι απορρίπτοντας το τρίτο μνημόνιο και τη λογική υπερψήφισής του, καλούμαστε τώρα να βάλουμε πλάτες ώστε το προσφυγικό να μη συνδεθεί με την ατέρμονη και αδιέξοδη μνημονιακή διαδικασία».

Όπως σημειώνει ο Γ. Βαρουφάκης: «Την ώρα που οι πρόσφυγες εγκλωβίζονται στα κλειστά σύνορα μιας Ευρωπαϊκής Ενωσης που αυτο-καταργείται, θα ήταν ιστορικό λάθος να επιτρέψουμε τη διασύνδεση της μνημονιακής διαδικασίας με τις διαβουλεύσεις για το προσφυγικό ζήτημα.

Οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που έπνιξαν την Ανοιξη της Αθήνας, αρνούμενες στον ελληνικό λαό το δικαίωμα να ανακάμψει από τη Μεγάλη Υφεση, σήμερα ορθώνουν τείχη για να εγκλωβίσουν τους πρόσφυγες στη χώρα μας.

Πολιτικοί και γραφειοκράτες που μας επέβαλαν το περασμένο καλοκαίρι ένα καταστροφικό δημοσιονομικό πρόγραμμα, σχεδιασμένο να αποτύχει, έρχονται τώρα να απαιτήσουν από την Αθήνα τη δημιουργία «κλειστών κέντρων» για τους πρόσφυγες (στρατοπέδων συγκέντρωσης δηλαδή) ως απαράβατο όρο για την οικονομική ενίσχυση της κυβερνητικής προσπάθειας.

Eurogroup και Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδίδονται σε μια καθόλου ευγενή άμιλλα: Το Eurogroup τραυματίζει περαιτέρω την αιμορραγούσα κοινωνική μας οικονομία με όλο και περισσότερο υφεσιακά «μέτρα».

Και η Επιτροπή απαγορεύει στην κυβέρνηση τις δαπάνες για την άνευ όρων διατροφή και περίθαλψη των προσφύγων, απαιτώντας μετά μανίας τη διοχέτευση των λιγοστών κρατικών κονδυλίων στη δημιουργία «κλειστών κέντρων».

Εν τω μεταξύ, τρόικα και Σόιμπλε διασυνδέουν καθημερινά τη μνημονιακή διαδικασία με το προσφυγικό. Αφήνουν να εννοηθεί πως θα υπάρξει μια μικρή χαλάρωση της πρώτης, αν η κυβέρνηση «συμμορφωθεί» ως προς το δεύτερο.

Πρόκειται για διασύνδεση που οφείλουμε, ως ανθρωπιστές, ως λαός που σέβεται τις αρχές του Ευρωπαϊκού Ανθρωπισμού, να απορρίψουμε.

Δυστυχώς, άλλη μια φορά, όπως και κατά τη διάρκεια της Ανοιξης της Αθήνας, η ενότητα μεταξύ τρόικας εξωτερικού και εσωτερικού είναι άρρηκτη και πλήρης. Πιέζουν από κοινού τον πρωθυπουργό και τη ν κυβέρνηση να ασπαστούν μια φαουστιανή συμφωνία στο πλαίσιο της οποίας ο Αλέξης Τσίπρας θα εναντιωθεί στις αρχές του ευρωπαϊκού ανθρωπισμού (και του κόμματός του), αποδεχόμενος τα «κλειστά κέντρα», με αντάλλαγμα νεφελώδεις υποσχέσεις για έγκαιρο «κλείσιμο» της μνημονιακής “αξιολόγησης”».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact