ΕΛΛΑΔΑ

Το πόρισμα για την επίθεση στον Κουμουτσάκο: Ευθύνες σε πέντε αστυνομικούς

Σε πέντε αστυνομικούς επιρρίπτει ευθύνες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το πόρισμα της ΕΔΕ της Ελληνικής Αστυνομίας για την επίθεση εις βάρος του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου, το Νοέμβριο του 2015 μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ποντιακών συλλόγων.

Σύμφωνα με την ΕΔΕ, αποδίδονται ευθύνες στους αστυνομικούς για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους και για την αδράνεια που επέδειξαν, όταν δέχθηκε επίθεση ο βουλευτής της ΝΔ. Μεταξύ των πέντε, είναι και ο αστυνομικός φρουρός του Γ. Κουμουτσάκου, ο οποίος υποστήριξε ότι, όταν έγινε η επίθεση, ήταν στο περιστύλιο της Βουλής, ενώ παραδέχθηκε πως δεν είχε επιτηρήσει το χώρο.

Από την άλλη, ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης που ήταν στο σημείο της επίθεσης, φέρεται να ισχυρίστηκε πως δεν είχε μαζί του ασύρματο και έκανε ό,τι ήταν εφικτό για να προστατεύσει το βουλευτή. Οι πέντε αστυνομικοί κινδυνεύουν να τιμωρηθούν από αυστηρή επίπληξη μέχρι και βαρύ χρηματικό πρόστιμο.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact