ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης: Μελανή σελίδα στην ιστορία της Ευρώπης το κλείσιμο των συνόρων

«Η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει το παράδειγμα ρίχνοντας τον φράχτη του Έβρου»

«Ντροπή και όνειδος είναι η στάση των χωρών που έκλεισαν τα σύνορα στους μετανάστες. Η στάση αυτή θα αποτελεί ιστορικά μελανή σελίδα της Ευρώπης και της ευρωπαϊκής ιστορίας». Αυτά τόνισε με αφορμή τις εξελίξεις στο προσφυγικό, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στο Αγρίνιο.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας ανέφερε ακόμη ότι «η Ευρώπη δεν χρειάζεται φράχτες, αλλά αλληλεγγύη απέναντι στους πρόσφυγες», προσθέτοντας ότι «δεν θέλουμε μια Ευρώπη που καταστρέφει ό,τι ανθρώπινο δημιούργησε».

Επίσης, ο κ. Λαφαζάνης επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας πως «ο πρωθυπουργός δεν απαίτησε το άνοιγμα των συνόρων ακόμη και με βέτο». Ακόμη, είπε ότι «οι μνημονιακοί αρχηγοί, αλλά και το ανακοινωθέν τους δεν έλεγε απολύτως τίποτε για την πτώση των τοίχων και το άνοιγμα των συνόρων», αν και η Ελλάδα, όπως σημείωσε, «θα έπρεπε να δώσει το παράδειγμα ρίχνοντας τον φράχτη του Έβρου».

Αναφερόμενος στη συνέχεια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ζήτησε την απόσυρσή του τονίζοντας πως «πρέπει να δοθεί μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή, ώστε να μην περάσουν τα μέτρα που ζητά το Κουαρτέτο».

«Είναι σκληρά μέτρα που περιλαμβάνουν άγριες περικοπές στις συντάξεις και δυσβάσταχτα φορολογικά μέτρα για το λαό», είπε επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας και προσέθεσε σχετικά με την αξιολόγηση: «Εμείς δεν θέλουμε ούτε μνημόνια ούτε μέτρα λιτότητας και δεν μας ενδιαφέρει ο καλός βαθμός τους».

Στις 7.30 το βράδυ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, στο Αγρίνιο.

Στο πλαίσιο της σημερινής του επίσκεψης στην πόλη, ο κ. Λαφαζάνης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Γιώργο Παπαναστασίου, με εργαζόμενους στο νοσοκομείο και με αγρότες στην περιοχή Καινούργιο.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact