ΕΛΛΑΔΑ

Ο Πειραιάς «ξανανιώνει»: Δώδεκα παιδικές χαρές παραδίδονται σήμερα

Δώδεκα παιδικές χαρές  παραδίδονται σήμερα  σε τέσσερις Δημοτικές Κοινότητες του Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε χθες τις παιδικές χαρές στις οδούς Καπετάν Γέρμα και Παλαμηδίου, στην πλατεία C-130 και στο πάρκο Παπαδογιωργή. Ο κ. Μώραλης, ο οποίος συνοδευόταν από τον  Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρο Βοϊδονικόλα, επέβλεψε τις παιδικές χαρές και ενημερώθηκε για την ασφαλή χρήση και λειτουργία τους.
 
Οι παιδικές χαρές ανακατασκευάστηκαν πλήρως ή μερικώς από τον Δήμο Πειραιά μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ Πρασίνου. Διαθέτουν σύγχρονα και ασφαλή παιχνίδια, ενώ αναβαθμίστηκε αισθητικά και ο περιβάλλων χώρος.
Σήμερα, Σάββατο 12/03, στις 11:00, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια της νέας παιδικής χαράς στην πλατεία Κανάρη, στο Πασαλιμάνι.
 
Αναλυτικά, οι παιδικές χαρές βρίσκονται στα εξής σημεία:
Α’ Δημοτική Κοινότητα
Πλατεία Καρπάθου
Πλατεία Μητρώου
 
Β΄ Δημοτική Κοινότητα
ΗΣΑΠ
Πλατεία Τερψιθέας
Αγίου Κωνσταντίνου
 
Δ΄ Δημοτική Κοινότητα
Πάρκο Παπαδογιωργή
Πάρκο Σμυρλή
Αχαΐα Κλάους
 
Ε΄  Δημοτική Κοινότητα
Παλαμηδίου
Πλατεία C-130
Kαπετάν Γέρμα
Πάρκο Δηλαβέρη
 
Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα πραγματοποιηθεί πλήρης απολογισμός δράσεων  από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου.
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που παραδίδουμε αύριο στα παιδιά της πόλης μας, νέες και ασφαλείς παιδικές χαρές. Σε δύσκολες οικονομικά συνθήκες για τον Δήμο, καταφέραμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες και να αξιοποιήσουμε κονδύλια από το ΕΣΠΑ που είναι απολύτως απαραίτητα για την υλοποίηση μικρών και μεγάλων παρεμβάσεων στην πόλη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Διεύθυνση Πρασίνου και Περιβάλλοντος καθώς και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και Εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους αλλά και όλους τους εργαζόμενους, οι οποίοι με επιμονή, προσπάθεια και σκληρή δουλειά κατόρθωσαν σε σύντομο χρονικό διάστημα να ολοκληρώσουν τις δώδεκα παιδικές χαρές σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά, που αποτελούσε ανάγκη και δέσμευση της Δημοτικής Αρχής. Παράλληλα, ετοιμάζονται από άλλο έργο του ΕΣΠΑ, δέκα νέες ολοκαίνουριες παιδικές χαρές, με πρώτη την παιδική χαρά στην πλατεία Κανάρη, την οποία εγκαινιάζουμε αύριο. Καλώ τις υπηρεσίες του Δήμου αλλά και τους δημότες να σεβαστούν και να προστατεύσουν αυτούς τους χώρους που ανήκουν στους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες. Οι χώροι αυτοί προσφέρουν στιγμές χαράς και εμείς θέλουμε να βλέπουμε τα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact