ΕΛΛΑΔΑ

Καριόκα για ρεκόρ γκίνες στην Ξάνθη -Ζυγίζει 380 κιλά [εικόνες]

Καριόκα για ρεκόρ Γκίνες ετοίμασαν οι ζαχαροπλάστες της Ξάνθης, οι οποίοι θέλουν το ξακουστό γλυκό της περιοχής να κατακτήσει την υφήλιο.

Η παρασκευή της έγινε στο πλαίσιο της Εμπορικής Έκθεσης που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο κλειστό γυμναστήριο «Φίλιππος Αμοιρίδης» της ακριτικής πόλης.

Η καριόκα παρασκευάστηκε με αγνά υλικά, ενώ χρησιμοποιήθηκε η τεχνική που εφαρμόζεται από τα περισσότερα ζαχαροπλαστεία της Ξάνθης, με σκοπό να κατακτήσει την υφήλιο.

Το τελικό βάρος, αν και αναμενόταν στα 220 κιλά, έφτασε τελικά τα 380 κιλά, όπως δήλωσε ο Στέλιος Αρσενίου, ο οποίος είχε τη σχετική πρωτοβουλία, σύμφωνα με το xanthipress.gr.

Μπορεί η επιτροπή του Γκίνες να μην ήρθε, αλλά σε συνεννόηση με την Περιφέρεια θα σταλεί βίντεο με όλη τη φάση της παρασκευής της για την σχετική πιστοποίηση.

Η συνταγή, στην οποία και χρησιμοποιήθηκαν αγνά τοπικά υλικά της Θράκης, αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό, και συνέβαλαν 24 ζαχαροπλάστες.

Την διαδικασία παρακολούθησαν πάνω από 750 μαθητές σχολείων και 500 τουλάχιστον επισκέπτες που ήρθαν ειδικά για το σκοπό αυτό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες: xanthipress.gr

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact