Άγριες συμπλοκές σημειώθηκαν τα μεσάνυχτα στη κέντρο κράτησης Χίου, στην π. ΒΙΑΛ, μεταξύ σύρων και αφγανών μεταναστών – προσφύγων για άγνωστους λόγους.
Μαινόμενοι έπεφταν ο ένας πάνω στον άλλο, σπάζοντας και ξηλώνοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, με αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο να μαχαιρωθούν ενώ αρκετοί με σπασμένα κεφάλια ακόμα και πόδι, ζητούσαν βοήθεια από την Αστυνομία.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το politischios.gr μεμονωμένες ομάδες για άγνωστο λόγο μέχρι στιγμής λόγο ήρθαν σε αντιπαράθεση το βράδυ της Παρασκευής με αποτέλεσμα τρία άτομα να μαχαιρωθούν και να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο, ενώ πολλοί τραυματίστηκαν σοβαρά σε κεφάλι και πόδια. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων οι εμπλεκόμενοι έσπασαν ότι βρήκαν μπροστά τους.
Η Αστυνομία προσπαθώντας να εκτονώσει την κατάσταση και προκειμένου να αποφευχθούν επιπλέον τραυματισμοί, επιχείρησε να εισέλθει στο χώρο του πρώην εργοστασίου της ΒΙ.ΑΛ. με τη χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.
Οι τραυματίες διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρα, η ένταση συνεχιζόταν όλο το βράδυ στο χώρο, ενώ το πρωί αναμένεται από την Αθήνα μια διμοιρία των ΜΑΤ.