ΕΛΛΑΔΑ

Αλλάζει από τη νέα χρονιά η διαδικασία εγγραφής των μαθητών στα σχολεία -Πώς θα γίνεται

Aλλάζει η διαδικασία εγγραφής των μαθητών στα σχολεία από τη νέα σχολική χρονιά.

Την απλοποίηση των διαδικασιών εγγραφής των μαθητών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση από την ερχόμενη σχολική χρονιά, με την κατάργηση προσκόμισης πιστοποιητικών δημοτολογίου, ανακοίνωσαν οι ηγεσίες των υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών, σε κοινή συνέντευξη Τύπου.

Η κατάργηση προσκόμισης πιστοποιητικών είναι πλέον εφικτή μέσω της διασύνδεσης του Εθνικού Δημοτολογίου με το πληροφοριακό σύστημα των σχολείων, “My School”.

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης ανέφερε ότι με αυτόν τον τρόπο «θα γίνει πολύ πιο εύκολη η ζωή των καθηγητών, αλλά και των γονέων» και υπογράμμισε ότι θα σημαίνει εξοικονόμηση χρόνου και κόστους.

Ο κ. Φίλης προσέθεσε ότι μελετώνται και άλλοι τρόποι εξοικονόμησης χρόνου και κόστους για να λειτουργούν απερίσπαστα τα σχολεία, αναφέροντας για παράδειγμα τον τρόπο καταγραφής απουσιών. «Θα είναι ένα μέτρο που θα βοηθά και τους γονείς να έχουν άμεση αντίληψη και πληροφόρηση για την πρόοδο των παιδιών και τους εκπαιδευτικούς να μην καταναλώνουν άσκοπα χρόνο εις βάρος του έργου τους», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Μεγάλη ικανοποίηση εξέφρασε, με τη σειρά του, και ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος τόνισε ότι «γίνεται το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ενός προγράμματος που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια». Παράλληλα, ανέφερε ότι μέλημα του υπουργείου Εσωτερικών είναι η διασύνδεση όλων των προγραμμάτων του υπουργείου για να απαλλαχθεί το Δημόσιο από «εκατομμύρια εργατοώρες, βεβαιώσεις, έγγραφα».

«Μικρό, αλλά σημαντικό πρώτο βήμα για να χτυπηθεί μια μεγάλη γάγγραινα που λέγεται γραφειοκρατία», χαρακτήρισε τη νέα διαδικασία ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Μπαλάφας.

Σημειώνεται ότι η κατάργηση προσκόμισης πιστοποιητικών θα αφορά μόνο τα δημόσια σχολεία για αρχή, ωστόσο, από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη θα εξεταστεί και η καταχώρηση των ιδιωτικών σχολείων.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact