ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: Τα Σκόπια δεν έχουν θέση στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ

Έντονη αντίδραση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τα άγρια επεισόδια στην Ειδομένη

Την έντονη αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, προκάλεσαν οι αγριότητες των σκοπιανών αστυνομικών στην Ειδομένη που δεν δίστασαν να πυροβολήσουν με πλαστικές σφαίρες μέσα σε ελληνικό έδαφος.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της ΠΓΔΜ αδιανόητη και απαράδεκτη και υπογράμμισε πως με τέτοιες συμπεριφορές η γειτονική χώρα δεν έχει θέση ούτε στην ΕΕ, ούτε στο ΝΑΤΟ.

«Χώρες όπως η ΠΓΔΜ που φιλοδοξούν να μπουν στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αλλά συμπεριφέρονται αδιανόητα στους πρόσφυγες είναι βέβαιο οτι δεν έχουν θέση στην ΕΕ»

Ο κ. Παυλόπουλος κατά τη συνάντηση του με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα τόνισε ότι πρέπει να συμπεριφερθούμε στους πρόσφυγες με ανθρωπισμό.

«Αν δεν υπάρξει αλληλεγγύη υπάρχει κίνδυνος η ΕΕ να κάνει πίσω σε όλες τις προόδους», είπε και έκανε λόγο για φοβικά σύνδρομα.

Ο σοσιαλιστής ηγέτης θα δει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Αναμένεται να εκφράσει τη στήριξή του σε μία κρίσιμη συγκυρία, καθώς η ολοκλήρωση της αξιολόγησης αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Οι δύο πρωθυπουργοί θα υπογράψουν κοινή διακήρυξη για το μέλλον της Ευρώπης και την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών.

Η κυβέρνηση Κόστα, την οποία στηρίζει η πορτογαλική αριστερά, θεωρείται εκ των συμμάχων της ελληνικής κυβέρνησης, σε ό,τι αφορά την αντίθεση με τις πολιτικές λιτότητας και στην προώθηση ευρωπαϊκής λύσης για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Σε ότι αφορά το προσφυγικό η βοήθεια της Πορτογαλίας προς την Ελλάδα εκφράστηκε από την αρμόδια υπουργό Μαργκερίτα Μάρκες που βρέθηκε χθες στην Αθήνα και δήλωσε ότι η χώρα της θα δεχθεί 10.000 πρόσφυγες στο έδαφος της.


Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact