ΕΛΛΑΔΑ

60 πρόσφυγες μεταφέρονται από τον Πειραιά στο Σκαραμαγκά

Τους πρώτους μετανάστες και πρόσφυγες από το λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε-2 ξεκίνησε να μεταφέρει, πριν από λίγο, λεωφορείο του ΟΑΣΑ, με προορισμό το κέντρο φιλοξενίας στην περιοχή του Σκαραμαγκά.

Περίπου 60 άτομα επιβιβάσθηκαν στο λεωφορείο, μαζί με τις σκηνές και τα παιδιά τους. Πιθανότατα μέσα στην ημέρα να υπάρξουν και άλλα λεωφορεία για τη μετακίνηση των μεταναστών και των προσφύγων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στο συγκεκριμένο κέντρο αναμένεται να μεταφερθούν εντός της ημέρας περίπου 800 άτομα.

Στόχος των αρμοδίων εμπλεκόμενων υπηρεσιών είναι η αποσυμφόρηση του λιμανιού του Πειραιά να έχει γίνει έως το Πάσχα.

Σε πρώτη φάση, θα γίνει προσπάθεια να αδειάσει ο επιβατικός σταθμός της Ε-2, στον οποίο βρίσκονται 1.350 μετανάστες και πρόσφυγες, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση από το Λιμενικό, στη συνέχεια θα ακολουθήσει η πέτρινη αποθήκη, όπου βρίσκονται 1.000 άτομα και τέλος ο επιβατικός σταθμός της Ε-1, όπου διαμένουν 2.150 άτομα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact