ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λυκούδης: Με συμμετοχή του κόσμου ο αρχηγός του νέου φορέα

Αισιόδοξος ότι αυτή η προσπάθεια θα έχει αίσιο τέλος

Την εκτίμησή του ότι ο αρχηγός στον, υπό ίδρυση, νέο πολιτικό φορέα της κεντροαριστεράς θα πρέπει να αναδειχθεί με τη συναίνεση και τη συμμετοχή του κόσμου, εξέφρασε ο βουλευτής με το Ποτάμι Σπύρος Λυκούδης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

Στο ερώτημα ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός, σε περίπτωση που ολοκληρωθεί με επιτυχία το εγχείρημα Φ. Γεννηματά – Σ. Θεοδωράκη, ο κ. Λυκούδης απάντησε: «Αυτό θα προκύψει μέσα από τις διαδικασίες αυτής της προσπάθειας και με τη συνεννόηση βέβαια του κόσμου, ο οποίος θα κληθεί να συμμετάσχει στην ανάδειξή του. Νομίζω δεν είναι τώρα εύκολο να πει ο καθένας ο,τιδήποτε, ή τι σκέφτεται, ή τι νομίζει κλπ, αλλά χρειάζεται οπωσδήποτε ο ηγέτης του χώρου».

Στο μεταξύ, στο ερώτημα αν εκτιμά ότι από την επιχειρούμενη συνεργασία στον χώρο της κεντροαριστεράς, θα προκύψει ένα ενιαίο πολιτικό σχήμα, ή ένας συνασπισμός κομμάτων ο κ. Λυκούδης απάντησε ότι εύχεται και ελπίζει στη συγκρότηση ενός «νέου – μεγάλου φορέα», ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι αυτή η προσπάθεια θα έχει αίσιο τέλος. «Αυτό που θα δημιουργήσει δυνατότητες έμπνευσης σε ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, που φέρεται σήμερα να αναζητεί πολιτική στέγη, είναι αν αυτή η προσπάθεια καταλήξει σε ένα νέο και μεγάλο φορέα, στον μεσαίο χώρο που λέμε, και λιγότερο στο αν συγκροτηθεί μια συμμαχία κομμάτων» επισήμανε ο κ. Λυκούδης.

Καταλήγοντας, είπε ότι από τη στιγμή που ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια δεν μπορεί να πάει πίσω και υπογράμμισε ότι εάν εμφανιστεί ότι ο χώρος αποτυγχάνει να συνεννοηθεί «θα είναι η κακή του πολιτική μοίρα από δω και μπρος».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact