ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινή κάθοδο ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ προτείνει η Ρεπούση

Πέντε ημέρες πριν το συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς στο οποίο θα κριθεί το μέλλον του κόμματος, η Μαρία Ρεπούση προτείνει κοινή κάθοδο του κόμματος του Φώτη Κουβέλη με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» τάχθηκε υπέρ ενός ενιαίο ψηφοδελτίου με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο θα συμμετέχουν: η Δημοκρατική Αριστερά, οι Οικολόγοι και ένα τμήμα του ΠΑΣΟΚ που θα διαχωρίσει τη θέση του από τη συγκυβέρνηση.

Όπως υποστήριξε, κάτι τέτοιο: «θα ήταν σωτήριο για τον τόπο» και πρόσθεσε πως «χρειάζεται επειγόντως μια εναλλακτική διακυβέρνηση του τόπου».

Ακόμα, τάχθηκε υπέρ της πρόωρης προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία με αφορμή την αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας: «Κανονικά θα έπρεπε να εξαντλούνται οι τετραετίες. Τώρα όμως ζούμε μια έκτακτη κατάσταση. Από την στιγμή που το Σύνταγμα δίνει αυτή τη δυνατότητα και μέσα στα συνταγματικά όρια η Βουλή μπορεί με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας να αποφασίσει εκλογές, αυτό θα πρέπει να γίνει. Κι αυτό διότι η πολιτική που ακολουθείται είναι αδιέξοδη».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact