ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Το Λονδίνο υπολογίζει ότι έχει σκοτώσει περίπου 1.000 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία

Oι βομβαρδισμοί που εξαπολύει η πολεμική αεροπορία της Βρετανίας εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από τον Σεπτέμβριο του 2014 στο Ιράκ και από τον περασμένο Δεκέμβριο στη Συρία προκάλεσαν τον θάνατο περίπου 1.000 μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας.

Εννιακόσιοι εβδομήντα τέσσερις μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν στο Ιράκ από τα αεροπορικά πλήγματα της RAF το διάστημα Σεπτεμβρίου 2014 και Μαρτίου 2016, ενώ 22 τζιχαντιστές έχασαν την ζωή τους στις αεροπορικές επιδρομές που διεξήχθησαν στη Συρία το διάστημα Δεκεμβρίου 2015 και Μαρτίου 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν.

Το υπουργείο Άμυνας υπογραμμίζει ότι δεν υπήρξε «κανένα θύμα από τον άμαχο πληθυσμό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου» κι ότι οι αριθμοί είναι «εκτιμήσεις που βασίζονται σε αναλύσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μετά τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς».

Τον Σεπτέμβριο του 2015 το υπουργείο Άμυνας έκανε λόγο για περίπου 330 τζιχαντιστές που σκοτώθηκαν στο Ιράκ από τα βρετανικά πλήγματα. 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact