Τεταμένο ήταν το κλίμα ανήμερα της εργατικής Πρωτομαγιάς στη Γαλλία, μετά από περίπου δύο μήνες κινητοποιήσεων κατά τους σχεδίου για τη μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.
Για πρώτη φορά εδώ και 7 χρόνια, τα συνδικάτα διοργάνωσαν μια κοινή πορεία που ξεκίνησε γύρω στις 15.30 ώρα Ελλάδας, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας και ταραχές ξέσπασαν λίγο αργότερα.
Ομάδες κουκουλοφόρων άρχισαν να πετούν αντικείμενα- κουτιά αλλά και μπουκάλια που είχαν πάρει από κάδους απορριμμάτων- εναντίον των δυνάμεων επιβολής της τάξης φωνάζοντας «όλος ο κόσμος σιχαίνεται την αστυνομία».
Τα επεισόδια δεν πήραν μεγάλη έκταση και χιλιάδες Γάλλοι διαδήλωσαν κάτοπιν ειρηνικά.









![Πεδίο μάχης το Παρίσι στην πορεία της εργατικής Πρωτομαγιάς [εικόνες]](https://www.f-news.gr/wp-content/uploads/2016/05/16561923708-500x280.jpg)



















