ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα ερώτηση Παπαδημούλη στην Κομισιόν για το προσφυγικό

Ζήτησε εξηγήσεις από την Επιτροπή σχετικά με τις μεγάλες καθυστερήσεις

Νέα ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με την υλοποίηση της ευρωπαϊκής βοήθειας και των ευρωπαϊκών δεσμεύσεων έναντι της Ελλάδας γαι το προσφυγικό, κατέθεσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Στην ερώτησή του ο κ. Παπαδημούλης, επικαλούμενος στοιχεία της ίδιας της Κομισιόν που εξέδωσε στις 25 Απριλίου, διαπιστώνει μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των ευρωπαϊκών δεσμεύσεων για μετεγκατάσταση των προσφύγων που κάθε κράτος-μέλος έχει δεσμευθεί ότι θα αναλάβει να φιλοξενήσει. Βάσει των στοιχείων αυτών, ενώ έχει προβλεφθεί μετεγκατάσταση 66.400 προσφύγων, μέχρι στιγμής έχουν μετεγκατασταθεί μόλις 864, σε χώρες όπως οι Λιθουανία (21 σε σύνολο 481), Πορτογαλία (89 σε σύνολο 1.642), Βουλγαρία (4 σε σύνολο 1.302), Γαλλία (362 σε σύνολο 1.300).

Την ίδια στιγμή, σημειώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν και κράτη-μέλη όπως η Ουγγαρία, η Κροατία και η Δανία, τα οποία προκλητικά αρνούνται να δεχτούν έστω και έναν πρόσφυγα μέχρι στιγμής και προσθέτει πως τα ίδια κράτη-μέλη δεν έχουν καν δηλώσει διαθεσιμότητα για τεχνική βοήθεια και κοινές επιχειρήσεις μέσω της Φρόντεξ.

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία της Κομισιόν, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εξηγήσεις από την Επιτροπή σχετικά με τις μεγάλες καθυστερήσεις καθώς και με το πώς σκοπεύει να επιταχύνει την πρόοδο υλοποίησης των αποφάσεων της ΕΕ για το προσφυγικό.

Επιπλέον, ο κ. Παπαδημούλης ρωτάει την Κομισιόν αν μπορεί να εξασφαλίσει την υλοποίηση της Συμφωνίας και αν ναι, τι μέτρα θα λάβει για τις χώρες που αρνούνται πεισματικά να επιμερισθούν τις Ευρωπαϊκές ευθύνες που τους αναλογούν.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact