ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρήγας: Η Ελλάδα έχει πλέον συμμάχους στη μάχη που δίνει για την αλλαγή

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι»

«Η Ελλάδα έχει πλέον συμμάχους στη μάχη που δίνει για την αλλαγή στην Ελλάδα και την Ευρώπη», τόνισε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάι και υπογράμμισε ότι «η διαπραγμάτευση είναι υποχρεωτικό να κλείσει και θα κλείσει».

Σε αυτό το πλαίσιο ανέφερε ότι «όλοι οι δείκτες της οικονομίας είναι θετικοί, έχουν επιτευχθεί οι στόχοι οι οποίοι είχαν μπει με τη συμφωνία του Αυγούστου, άρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να καθυστερεί». Επισήμανε δε την ιδιαίτερη σημασία που έχει αυτή την περίοδο στην Ευρώπη, και με την προσφυγική κρίση αλλά και με την πιθανότητα του Brexit, να κλείσει η αξιολόγηση. Προσέθεσε ότι «υπάρχουν φωνές και από την πλευρά των θεσμικών παραγόντων της Ευρώπης όπως του κ. Γιούνκερ και του κ. Ντάισελμπλουμ που δείχνουν πως κατανοούν ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι», και συμπλήρωσε πως, αν δεν γίνει αντιληπτό το μέγεθος των προβλημάτων, η Ευρώπη διολισθαίνει προς αποσύνθεση.

Σχετικά με το ασφαλιστικό είπε ότι έπρεπε μέσα στα όρια που είχε η κυβέρνηση από τη συμφωνία και με ένα ασφαλιστικό καταστραμμένο, «να αναμορφώσουμε δομικά όλο το ασφαλιστικό σύστημα ώστε να έχει προοπτική και να είναι βιώσιμο». Υπογράμμισε ότι «δεν θα υπάρχει καμία μείωση στις κύριες συντάξεις». Ειδικότερα ανέφερε: «Το σύνολο επικουρικών και κύριων συντάξεων προστατεύονται απόλυτα μέχρι τα 1.300 ευρώ. Με τη νέα δομή του ασφαλιστικού συστήματος κατοχυρώνεται η εθνική σύνταξη η οποία είναι στα 384 ευρώ. Σε αυτή προστίθεται πάντα το αναλογικό κομμάτι της σύνταξης. Το ΕΚΑΣ θα καταργείτο με ό,τι είχαν συμφωνήσει η ΝΔ και με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος θα εξαϋλώνονταν και οι επικουρικές. Με κάτω από 15 χρόνια θα υπάρχει το κοινωνικό επίδομα που θα είναι 360 ευρώ».

Είπε ακόμη ότι το 2015-2017 τα μέτρα που θα έφερναν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ήταν 7,7 δισ. ενώ με την ισχύουσα συμφωνία για το 2016-2018 τα μέτρα είναι 5,4 δισ.

Τόνισε ότι «θέμα εκλογών και δημοψηφίσματος δεν υπάρχει» και προσέθεσε πως «όσοι ονειρεύονται εκλογές να αποφασίσουν αν θα είναι με την κοινωνική προσπάθεια ή αν θα είναι με το ΔΝΤ». Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «η ελληνική οικονομία θα είναι με θετική εξέλιξη το επόμενο διάστημα, θα κλείσει η αξιολόγηση και κυρίως αυτό που κάνουμε όλη αυτή την περίοδο είναι να ξεπλένουμε ό,τι είχε γίνει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις».

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact