ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρέγκλινγκ: Στα τέλη Ιουλίου θα υπάρξει ανάγκη για ρευστότητα στην Ελλάδα

«Τα νέα μέτρα είναι ένας συμβιβασμός και μια ασφάλεια απέναντι σε απρόβλεπτα γεγονότα»

Για την καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών μίλησε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας) Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος  επισήμανε ότι υπάρχει καθυστέρηση οκτώ μηνών, λόγω προβλημάτων εφαρμογής των προαπαιτούμενων από την ελληνική πλευρά.

Σε συνέντευξη του στην ιταλική «Corriere DeLLa Sera» ανέφερε πως «δουλεύουμε έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η επανεξέταση» ενώ ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει με χρεοκοπία.«Τα μέτρα που πρέπει να παρθούν είναι ένας συμβιβασμός και μια ασφάλεια απέναντι σε απρόβλεπτα γεγονότα» τόνισε.

Σε ερώτηση για το εάν η Ελλάδα είναι στο χείλος της χρεοκοπίας απάντησε: «Η Ελλάδα χρειάζεται χρήματα από τον ESM. Αυτός είναι και ο λόγος όπου το προηγούμενο καλοκαίρι συμφωνήθηκε ένα νέο πρόγραμμα. Η κατάσταση έχει βελτιωθεί συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Η Ελλάδα έχει πια ένα πρωτογενές πλεόνασμα, με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται πια ενίσχυση για την χρηματοδότηση του προϋπολογισμού της. Στα τέλη Ιουλίου θα υπάρξει πραγματική ανάγκη για ρευστότητα για την αποπληρωμή του χρέους. Όσο πιο γρήγορα επιτευχθεί η συμφωνία, τόσο το καλύτερο. Έτσι ώστε να πληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της. Αυτό το βήμα είναι κρίσιμης σημασίας για την καλή λειτουργία της οικονομίας. Η Ελλάδα λοιπόν, δεν βρίσκεται κοντά σε καμία χρεοκοπία. Δουλεύουμε έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η επανεξέταση και να αποφευχθούν τα προβλήματα του προηγούμενου έτους».

 

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact