ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπέρ των συναλλαγών με μετρητά οι πολίτες της Αυστρίας

Σε ποσοστό 69% οι Αυστριακοί δηλώνουν σαφώς πως και στο μέλλον θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν μετρητά

Στη συντριπτική τους πλειονότητα, σε ποσοστό 69%, οι Αυστριακοί δηλώνουν σαφώς πως και στο μέλλον θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν κυρίως μετρητά για τις συναλλαγές τους, όπως διαπιστώνεται από αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ένα ποσοστό 55% δηλώνει πως στο μέλλον θα χρησιμοποιεί τις πιστωτικές ή χρεωστικές τραπεζικές κάρτες, ενώ μόλις ένα 5% προτίθεται να κάνει περισσότερη χρήση του κινητού τηλεφώνου για τις μελλοντικές πληρωμές του.

Στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται μία αύξηση της αποταμιευτικής πρόθεσης των πολιτών μέσα στο πρώτο τρίμηνο εφέτος, με το μέσο όρο να φέρεται να έχει αποταμιεύσει αυτό το τρίμηνο 5.500 ευρώ, ποσό κατά 1.000 μεγαλύτερο από εκείνο στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα το 2015.

Αυτό, σύμφωνα με το διευθυντή του τμήματος ιδιωτών πελατών του μεγάλου τραπεζικού ομίλου Erste Bank, Τόμας Σάουφλερ, δεν σημαίνει πως οι πολίτες διαθέτουν περισσότερα χρήματα προς αποταμίευση.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact