ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεβέντης: Μονομερής η συμφωνία που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επανέλαβε την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση με τη συμμετοχή τεχνοκρατών

«Οι μηχανικοί είμαστε λιγότερο ψεύτες από τους δικηγόρους», σχολίασε δηκτικά κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, αναφερόμενος στις διαβεβαιώσεις του (δικηγόρου στο επάγγελμα) Γιώργου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό, ενώ εκτίμησε πως αναπόφευκτα κάποια στιγμή η ασφάλιση θα οδηγηθεί σε ιδιωτικά χέρια – «μην έχουμε αυταπάτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λεβέντης τάχθηκε υπέρ της περικοπής των συντάξεων των πλουσίων και των βουλευτών, ενώ χαρακτήρισε “ταχυδακτυλουργό” τον υπουργό Εργασίας, επειδή υποστηρίζει πως με λιγότερα χρήματα θα μπορέσει να δώσει τις ίδιες συντάξεις. Σημείωσε ακόμα πως από το 2009 δεν έχει γίνει ουσιαστικά καμία μεταρρύθμιση στη χώρα.

Χαρακτήρισε εξάλλου «μονομερή» τη συμφωνία που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι ντροπιάζει τη χώρα, και προέβλεψε πως οι 153 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας θα υπερψηφίσουν απόψε το νομοσχέδιο, όμως μετά μπορεί να υπάρξουν περιπτώσεις όπως αυτή του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαριάδη, που παραιτήθηκε από την έδρα του τον περασμένο Νοέμβριο.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, επανέλαβε την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση με τη συμμετοχή τεχνοκρατών, ξεκαθαρίζοντας πως μία τέτοια κυβέρνηση δεν θα ήταν “δοτή”, αλλά απολύτως νόμιμη, από τη στιγμή που θα είχε τη νομιμοποίηση της Βουλής. Όπως είπε, αυτή θα ήταν η μόνη λύση για να πάει μπροστά η χώρα, αφού οι πολιτικοί τα τελευταία 50 χρόνια «μόνο ρουσφέτια ξέρουν να κάνουν».

Κάλεσε ακόμα τη Νέα Δημοκρατία να παρουσιάσει ένα σχέδιο για την επόμενη ημέρα, προτού ζητήσει πρόωρες εκλογές, ενώ σχολίασε σκωπτικά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα χρειαστεί… 2.000 χρόνια για να αποπληρώσει τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact