ΚΟΣΜΟΣ

Εξαρση βίας στη Γερμανία -Δεκάδες εμπρησμοί σε κέντρα υποδοχής προσφύγων

«Ο αριθμός των εμπρησμών σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στη Γερμανία αυξήθηκε κατακόρυφα από τις αρχές του έτους», δήλωσε ο αρχηγός της γερμανικής αστυνομίας (BKA), Χόλγκερ Μουνχ.

«Αυτό που μας ανησυχεί ιδιαίτερα είναι η αύξηση των κρουσμάτων βίας», υπογράμμισε ο Μουνχ. «Φέτος, είχαμε ήδη 45 εμπρησμούς», αποκάλυψε.

Το 2015, τη χρονιά που έφτασαν στη Γερμανία περίπου 1,1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες, σημειώθηκαν 92 εμπρησμοί σε εστίες όπου διαμένουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν αιτηθεί άσυλο στη χώρα. Το 2014 οι εμπρησμοί στα κέντρα αυτά ήταν μόλις 6, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η BKA στα τέλη Φεβρουαρίου.

«Οι δράστες αυτών των εγκληματικών ενεργειών είναι στην πλειονότητά τους άνδρες και περίπου το 80% προέρχονται από την περιοχή όπου διαπράττεται το έγκλημα», συνέχισε.

Ο Μουνχ εξέφρασε επίσης ανησυχίες για τα αυξανόμενα φαινόμενα λεκτικής βίας μέσω του διαδικτύου σε βάρος των προσφύγων.

Στη Γερμανία, πολλά μεγάλα μέσα ενημέρωσης, όπως η διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Spiegel, απενεργοποίησαν τη δυνατότητα σχολιασμού από τους αναγνώστες σε θέματα που σχετίζονται με τους πρόσφυγες λόγω των υβριστικών μηνυμάτων που δέχονταν από τους χρήστες.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact