ΚΟΣΜΟΣ

Ζητούν βελτιώσεις στις τουρκικές εκλογές το 2015

Βελτιώσεις στις εκλογικές διαδικασίες, προκειμένου να εξασφαλισθούν ίσοι όροι ανταγωνισμού στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές το 2015, ζητεί από την Τουρκία, με ψήφισμα της, η Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Υπερψηφίζοντας την έκθεση της Φιλελεύθερης βουλευτού από την Ανδόρα, Μεριτξέλ Ματέι Πι, η οποία αφορούσε την αξιολόγηση των πρόσφατων προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, η Συνέλευση διαπιστώνει ότι:

– Οι προεδρικές εκλογές στην Τουρκία «οργανώθηκαν με επαγγελματικό και αποτελεσματικό τρόπο».

– Η διεξαγωγή της προεκλογικής εκστρατείας και σε άλλες γλώσσες πλην της τουρκικής, συμπεριλαμβανομένης και της κουρδικής, καθώς και η δυνατότητα που δόθηκε, για πρώτη φορά, στους Τούρκους πολίτες που διαμένουν στο εξωτερικό να ψηφίσουν εκτός της χώρας τους αποτελεί πρόοδο.

Ωστόσο, η έκθεση επισημαίνει ότι παρατηρήθηκαν ορισμένες ελλείψεις, ιδιαίτερα όσον αφορά την ανισορροπία στην κάλυψη από τα ΜΜΕ, την κακή χρήση των διοικητικών πόρων και τις ανεπαρκείς διατάξεις σχετικά με τη χρηματοδότηση της εκστρατείας.

Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός, χρησιμοποιώντας την επίσημη θέση του, επωφελήθηκε από «δυσανάλογη πρόσβαση στους πόρους και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact