ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνησιμότητα με ορίζοντα τη ΔΕΘ

Οι νέοι στόχοι του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στην εκμετάλλευση των καλοκαιρινών μηνών για την εσωτερική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στα πρότυπα ενός ανοιχτού μεταρρυθμιστικού κόμματος και την κατάρτιση ενός πλήρους κυβερνητικού προγράμματος στοχεύει πλέον η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο μέτωπο της εσωτερικής αναδιοργάνωσης του κόμματος η ηγεσία το προσεχές διάστημα αναμένεται να εντείνει το «άνοιγμα» του κόμματος για τη δημιουργία ευρείας μεταρρυθμιστικής «ομπρέλας» υπό τη ΝΔ, παρά τις έντονες εσωτερικές αντιδράσεις, όπως τονίζουν συνεργάτες του, «παλαιοκομματικών παραγόντων».

Στόχος είναι όπως διαβεβαιώνουν στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη η «άνοδος» του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης να συνοδευθεί από ένα επίσημο «μανιφέστο» της ΝΔ για την κυβερνητική της πρόταση. Ωστόσο μέχρι τη ΔΕΘ στη ΝΔ τονίζουν ότι δεν υπάρχει περιθώριο για «ξεκούραση», καθώς ανά τακτά χρονικά διαστήματα ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάζει ανά θεματικές τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως έκανε πρόσφατα και στη Σάμο για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Στο γαλάζιο επιτελείο παράλληλα, διαβλέποντας πολιτικές εξελίξεις από το τέλος του έτους, όταν και ο επώδυνος λογαριασμός της «δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης» θα φτάσει στις τσέπες των πολιτών, στοχεύουν σε μετωπικές συγκρούσεις με την κυβέρνηση σε όλα τα ανοιχτά θέματα, ώστε να επιτείνεται η φθορά του πρωθυπουργικού επιτελείου. «Να μην αφήνουμε να πέφτει τίποτα κάτω» είναι το κεντρικό σύνθημα που έχει δώσει ο κ. Μητσοτάκης σε όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόγραμμα που πρόκειται να παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ κινείται στη λογική των προτάσεων που παρουσίασε και στην Άνγκελα Μέρκελ με βασικό άξονα την αλλαγή του μείγματος πολιτικής με ελαφρύνσεις σε συγκεκριμένους τομείς της φορολογίας ώστε να αναπνεύσει η πραγματική οικονομία και να μπουν τα θεμέλια για στροφή σε αναπτυξιακό πρόσημο και παράλληλα βαθιές μεταρρυθμίσεις και περικοπές δαπανών στο Δημόσιο, όπου εκτιμάται ότι ακόμα «υπάρχει λίπος». Το κεντρικό μήνυμα που εκπέμπει η Συγγρού είναι ότι «οι φόροι είναι επιλογή Τσίπρα», την οποία και απορρίπτουν ως διασφάλιση της συνέχισης του υφεσιακού σπιράλ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact