ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρήγας: Η αξιολόγηση έκλεισε, η δόση θα αποταμιευτεί

«Δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε σε κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού»

«Η αξιολόγηση έκλεισε, η δόση θα αποταμιευτεί. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε σε κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού», υπογράμμισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», προσθέτοντας ότι «είναι προφητείες και έχουν αποτύχει σε όλες».

«Είμαστε σαφείς στο πλαίσιο που έχουμε για τα εργασιακά, καθώς επίσης και για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας», είπε ο κ. Ρήγας και παρέπεμψε στον Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος «μας έχει φέρει μέχρι εδώ γιατί κατάργησε το προστατευτικό πλαίσιο της εργασιακής νομοθεσίας, είναι αυτός ο οποίος γενίκευσε την απορρύθμιση και μας έβγαλε έξω από το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Σχετικά με τον εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση, ο κ. Ρήγα είπε ότι θα επιδιωχθεί ευρεία συναίνεση καθώς «δεν θέλουμε να αιφνιδιάσουμε κανέναν» και ότι «θέλουμε βαθιές αλλαγές στο δημόσιο βίο, δημοκρατικό κράτος και ενίσχυση του ρόλου των πολιτών, πράγμα που τα προηγούμενα κόμματα δεν ήθελαν». Σημείωσε δε, πως σε ό,τι αφορά τον εκλογικό νόμο, πάγια θέση της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ είναι η απλή αναλογική, και πως με αυτή τη βάση θα υπάρξει συζήτηση με την κοινωνία και τα πολιτικά κόμματα.

Αναφορικά με τις κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο κ. Ρήγας τόνισε ότι «όλοι οι κλάδοι έχουν το δικαίωμα να διεκδικούν καλύτερους όρους εργασίας» και πως «αυτό που έχει σημασία όμως είναι όλοι να γνωρίζουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο βρισκόμαστε και την προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι τώρα». Αφού ανέφερε ότι ένας κύριος λόγος για τον οποίο απεργούν οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ είναι το ζήτημα του νέου ταμείου, υπογράμμισε πως «έχουμε δώσει καθαρή εξήγηση, ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ιδιωτικοποιηθούν οι αστικές συγκοινωνίες». Ακόμα ανέφερε ότι «όπου οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν ιδιωτικοποιήσεις, π.χ. της Θεσσαλονίκης, ήταν ένα πολύ κακό παράδειγμα ιδιωτικοποίησης», για να τονίσει πως «η στρατηγική και το σχέδιο το οποίο πρέπει να έχουμε για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα τους». Ο κ. Ρήγας συμπλήρωσε ότι στη ΣΤΑΣΥ υπάρχει το θέμα των συλλογικών συμβάσεων και πως πρέπει να υπογραφεί άμεσα από την διοίκηση του οργανισμού η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας.

Ο κ. Ρήγας μίλησε για την καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ, την εξόρμηση ενημέρωσης και επικοινωνίας με τον κόσμο, αναφέροντας ότι το φυλλάδιο περιέχει όλα όσα έχει κάνει η κυβέρνηση και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε πως «μέσω της συζήτησης με τον κόσμο θα ακούσουμε και την κριτική τους», ότι «επιδιώκουμε την πραγματική ενημέρωση του κόσμου χωρίς διαστρεβλώσεις» και πως το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η προσυνεδριακή διαδικασία του κόμματος με την ολοκλήρωση και έγκριση των Θέσεων από την Κεντρική Επιτροπή. «Όλα αυτά εντάσσονται στην σχέση και την συνεχή επαφή που πρέπει να έχει ένα κόμμα της Αριστεράς με την κοινωνία, στηρίζοντας και ελέγχοντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση», επισήμανε.

Τέλος, αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε με την απαγγελία στίχων του Κορανίου στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Ρήγας είπε ότι δεν τιμά κανέναν από εμάς να ενεργεί σε βάρος μνημείων ιστορικής κληρονομιάς και πως η χώρα μας έχει δείξει σεβασμό σε όλα τα μνημεία και αυτό πρέπει να είναι στην οπτική κάθε χώρας.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact