ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπέρ της εκλογής ΠτΔ από το λαό ο Αβραμόπουλος

«Σήμερα περισσότερο από ποτέ η Ελλάδα χρειάζεται Νέο Καταστατικό Χάρτη»

Την αναγκαιότητα συνταγματικής αναθεώρησης «σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ» επισημαίνει ο έλληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, εκτιμώντας ότι «πλέον υπάρχει η συναντίληψη όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας και της κοινωνίας».

Σε παρέμβαση του στην «Καθημερινή», που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα kathimerini.gr ο κ. Αβραμόπουλος υποστηρίζει την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από τον λαό, με αυξημένες αρμοδιότητες, λόγω της κρισιμότητας των περιστάσεων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αβραμόπουλος επαναφέρει την πρόταση που είχε καταθέσει, ήδη από το 2011, σημειώνοντας:

«Παραμένω συνεπής περισσότερο από ποτέ. Η κρισιμότητα των περιστάσεων απαιτεί ισχυρό πολιτειακό παράγοντα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εκλέγεται απευθείας από τον λαό, με αυξημένες αρμοδιότητες κατ’ ελάχιστον από αυτές του Συντάγματος του 1975».

«Η άμεση εκλογή του Προέδρου θα προσδώσει κύρος στον θεσμό και στο αξίωμα και στη θεσμική τάξη της χώρας. Ο Πρόεδρος πρέπει να λειτουργεί δημοκρατικά και συνεκτικά προς όφελος του έθνους όπου απαιτηθεί, σε αρμονική συνεννόηση με τα πολιτικά κόμματα, την κοινωνία και το λαό μας», λέει θεωρώντας ότι η αναθεώρηση του συντάγματος όχι μόνον είναι επιτακτική ανάγκη αλλά πλέον υπάρχει η «συναντίληψη όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας αλλά και της κοινωνίας που απορρέει από μια δύσκολη πορεία 35 ετών, που έφερε στην επιφάνεια δυσλειτουργίες του μεταπολιτευτικού συστήματος».

«Σήμερα περισσότερο από ποτέ η Ελλάδα χρειάζεται Νέο Καταστατικό Χάρτη. Διότι έχουμε μπει πλέον για τα καλά σε νέα μεταπολιτευτική περίοδο. Με την τελευταία πράξη του σκηνικού της τελευταίας δεκαετίας, με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στην εξουσία, έχει επέλθει σε μεγάλο βαθμό, εκ των πραγμάτων συμφωνία αρχών ως προς τη θέση της χώρας μας στον κόσμο και στην Ευρώπη, πέρα και πάνω από θεμιτές διαφορές και διαφοροποιήσεις μεταξύ των πολιτικών κομμάτων», καταλήγει ο έλληνας Επίτροπος.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact