ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Bloomberg: Πρωθυπουργός εν αναμονή ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Ο ελληνικός λαός καλείται να υποστεί ακόμα περισσότερο πόνο»

Σε εκτενές άρθρο του με τίτλο «Καθώς ο ελληνικός λαός καλείται να υποστεί ακόμα περισσότερο πόνο, έχουν έναν νέο πρωθυπουργό εν αναμονή», το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, φιλοξενεί δηλώσεις του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος εκτιμά ότι «το φθινόπωρο θα είναι πολύ δύσκολο για τον μέσο Έλληνα».

«Ο ελληνικός λαός θα εναντιωθεί στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα καθώς αυτή αρχίζει να υλοποιεί τους φόρους στην απασχόληση, στην ιδιοκτησία και στην κατανάλωση, που θεσμοθέτησε ώστε να κερδίσει επιπλέον οικονομική βοήθεια (από τους δανειστές τα χώρας)» αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος σημειώνει: «Το φθινόπωρο θα είναι μια δύσκολη περίοδος για τον μέσο Έλληνα πολίτη. Το πακέτο (του ΣΥΡΙΖΑ) είναι τόσο υφεσιακό και εμπεριέχει ισχνές μεταρρυθμίσεις που δεν θα ωθήσει τη χώρα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης. Ο Τσίπρας παίρνει δυσάρεστα μέτρα, αλλά τα λάθος δυσάρεστα μέτρα».

Στο άρθρο του ειδησεογραφικού πρακτορείου αναφέρεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5% του ΑΕΠ δεν είναι εφικτά. «Ο Τσίπρας δεν θα καταφέρει να καλύψει τους στόχους του προγράμματος και η ελληνική οικονομία δεν θα ανακάμψει στο δεύτερο μισό του έτους. Αυτή είναι μια τραγική κυβέρνηση στο σύνολο. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα είναι η συζήτηση για επιπλέον μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Η Ελλάδα έχει μειώσει σημαντικά το μισθολογικό της κόστος και δεν έχει γίνει ανταγωνιστική. Όχι λόγω του μισθολογικού κόστους, αλλά λόγω του κόστους του κεφαλαίου, της ενέργειας, της γραφειοκρατίας, που είναι ακόμα ψηλά», υποστηρίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Η δεύτερη αξιολόγηση το φθινόπωρο θα αυξήσει την πίεση στην κυβέρνηση. Καλύτερο για την Ελλάδα σήμερα θα ήταν να είχαμε πρόωρες εκλογές. Αν είχαμε εκλογές θα τις κερδίζαμε και η χώρα θα είχε μια κυβέρνηση προσανατολισμένη στις μεταρρυθμίσεις και όχι μια ανίκανη κυβέρνηση» προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης.

Στην ερώτηση αν θεωρεί τον εαυτό του λιγότερο ικανό να συνδεθεί με την κοινωνία σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα, λόγω της οικογενειακής του παράδοσης αλλά και των σπουδών του, ο κ. Μητσοτάκης υπερασπίζεται την έως σήμερα διαδρομή του, λέγοντας: «Προτιμώ κάποιον που έχει δυο πτυχία από το Χάρβαρντ και ένα από το Στάνφορντ, από κάποιον που ξόδεψε δέκα χρόνια για να πάρει το πτυχίο του από το Πολυτεχνείο, διότι περνούσε τον χρόνο του κάνοντας διαδηλώσεις».

Το άρθρο του ειδησεογραφικού πρακτορείο συμπεριλαμβάνει δηλώσεις του Παναγιώτη Πικραμένου, πρώην υπηρεσιακού πρωθυπουργού, καθώς επίσης και του καθηγητή του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, Νίκου Μαραντζίδη, ο οποίος αναφέρει ότι «η διάλυση της εικόνας του Τσίπρα είναι εντυπωσιακή εάν σκεφτούμε ότι μιλάμε για μια Κυβέρνηση μόλις 18 μηνών».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact