ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χουντής: Τα δάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι απαιτητά

«Ανησυχητική η σιωπή κυβέρνησης και πολιτικών κομμάτων για την απάντηση της Κομισιόν»

«Η απάντηση της Κομισιόν είναι σαφής σε ό,τι αφορά τα θαλασσοδάνεια που πήραν τα κόμματα. Τα δάνεια πρέπει να αποπληρωθούν και αυτοί που λάμβαναν τις αποφάσεις πρέπει να διωχθούν», τόνισε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής, σε συνέντευξή του στο Κανάλι 1 του Πειραιά, με αφορμή την απάντηση της Κομισιόν σε ερώτηση του Έλληνα ευρωβουλευτή ότι τα δάνεια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν έχουν διαγραφεί και επομένως είναι απαιτητά. «Η ερώτηση για να απαντηθεί έκανε 7 μήνες, κάτι που μας πονήρεψε ακόμη περισσότερο για πολιτικές παρεμβάσεις», προσέθεσε.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΛΑΕ, ο Νίκος Χουντής ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η ερμηνεία που εδίδετο μέχρι σήμερα και αυτή που έδωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι ότι, με βάση τον ν. 4146/2013, τα δάνεια αυτά έχουν μπει στο αρχείο. Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό γιατί η σημερινή κυβέρνηση προσχώρησε σε αυτή την ερμηνεία, ενώ είχε υποσχεθεί ότι θα διαλευκάνει την υπόθεση.

Η ερμηνεία που έδωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος, που έχει πολιτικό βάρος, είναι ότι με τη διάταξη αυτή έχουν μπει στο αρχείο, τόσο το αξιόποινο της χορήγησης των δανείων όσο και το απαιτητό τους.

Η απάντηση όμως που έδωσε η Κομισιόν, με βάση την ερμηνεία του νόμου, λέει ότι δεν συγκροτείται λόγος διαγραφής των δανείων. Επομένως, και τα δάνεια είναι απαιτητά και το αξιόποινο υπάρχει.

Το θέμα είναι πάρα πολύ κρίσιμο. Άπτεται της διαπλοκής και του τρόπου λειτουργίας των κομμάτων και ουσιαστικά της ύπαρξής τους.

Περιμένω τις πολιτικές αντιδράσεις και βεβαίως η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει τη δουλειά της.

Είναι κρίσιμο για το πολιτικό μας σύστημα. Περιμένω τις απαντήσεις για να προβώ και σε περαιτέρω ενέργειες, ώστε η υπόθεση αυτή να διαλευκανθεί.

Σε μια περίοδο που έχουμε κατάσχεση περιουσιών του απλού πολίτη ή κατάσχεση κατοικιών, δε μπορεί αυτό το μείζον πολιτικό θέμα διαπλοκής και αξιοπιστίας των κομμάτων να μένει στο απυρόβλητο. Και δυστυχώς, η πρώτη επίσημη κυβερνητική ερμηνεία, από τον κ. Παπαγγελόπουλο, μας βάζει σε μεγαλύτερες ανησυχίες».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact