ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Βουκουρέστι ο Μάρδας

Η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας-Ρουμανίας στο επίκεντρο της διήμερης επίσκεψης

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Βουκουρέστι πραγματοποιεί από χθες ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας, με αντικείμενο την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας-Ρουμανίας.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του κ. Μάρδα με Ρουμάνους αξιωματούχους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας στους τομείς της νέας οικονομίας, όπως η νανοτεχνολογία, η πληροφορική και η αεροναυπηγική. Ειδικότερα, ο κ. Μάρδας είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον υφυπουργό Οικονομίας, Εμπορίου και Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος Βλαντ Βασίλιου (Vlad Vasiliu) και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιο για θέματα προσέλκυσης επενδύσεων και συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό αρμόδιο για θέματα προσέλκυσης επενδύσεων και συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα Μανουέλ Κοστέσκου (Manuel Costescu).

Επίσης, συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών Μάριους Κρίστιαν Μπαντέσκου (Marius Cristian Bădescu), με τον οποίο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρουμανικού υπουργείου Εξωτερικών, επανέλαβαν τις στενές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και τόνισαν τη σημασία ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα, με έμφαση στους τομείς των επενδύσεων και του τουρισμού.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του στη Ρουμανία, ο κ. Μάρδας συμμετείχε σε επιχειρηματικό φόρουμ στο οποίο πήραν μέρος 35 ελληνικές και 80 ρουμανικές εταιρείες, ενώ διευθετήθηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, περί τις 300 επιχειρηματικές συναντήσεις.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact