ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Σκουρλέτης: «Η κυβέρνηση έχει χάσει την πρωτοβουλία των κινήσεων»

«Ηττοπαθή και αμυντική κίνηση μιας κυβέρνησης που καταρρέει» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, την απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.
«Η κυβέρνηση έχει χάσει την πρωτοβουλία των κινήσεων εδώ και πάρα πολύ καιρό και δεν είναι σε θέση να αιφνιδιάσει. Πρόκειται ουσιαστικά για τους τελευταίους σπασμούς μιας κυβέρνησης που βρίσκεται σε αποσύνθεση και καταρρέει. Κατ΄ουσίαν είναι μια ηττοπαθής, αμυντική κίνηση. Είναι μια μάταιη προσπάθεια να ζητήσει ο κ. Σαμαράς την ανανέωση της εντολής από ένα κοινοβούλιο, το οποίο είναι πολιτικά, ουσιαστικά απονομιμοποιημένο», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, συνέντευξη που έδωσε.
Σε ερώτηση για το γεγονός ότι η κυβέρνηση διαθέτει τη στήριξη 154 βουλευτών, ενώ προσδοκά να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και από κάποιους ανεξάρτητους, ο Πάνος Σκουρλέτης εξέφρασε την εκτίμηση πως η κυβέρνηση «δεν μπορεί να πάει πάρα πολύ μακριά».
Επιπλέον, ανέφερε: «Νομίζω ότι αν επιβεβαιωθεί το νούμερο που λέτε, αυτό που θα προκύψει θα είναι μια ψεύτικη εικόνα και οι εντυπώσεις δεν θα κρατήσουν περισσότερο από όσο το χρονικό διάστημα, που θα χρειαστεί ο πρόεδρος της Βουλής για να ανακοινώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Ξέρετε ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της κυβέρνησης; Ότι κυβερνά κόντρα στο ρεύμα της κοινωνίας. Ζει με έναν μόνιμο εφιάλτη και ο εφιάλτης αυτός είναι η ώρα που θα κριθεί από τον λαό. Δεν μπορεί να πάει πάρα πολύ μακριά».
Ακόμα, αναφέρθηκε στις δηλώσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας αλλά και άλλων πολιτικών παραγόντων, οι οποίοι ζητούν τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης.
«Αν υπάρχει μία και πραγματική ανάγκη, αυτή είναι να προκύψουν νέοι και αντιπροσωπευτικοί συσχετισμοί εντός του κοινοβουλίου και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με μία διαδικασία: με προσφυγή στις κάλπες», τόνισε ο Π. Σκουρλέτης.
«Το πρόβλημα της χώρας είναι πρόβλημα πολιτικής. Αυτή η πολιτική που εφαρμόστηκε μέχρι τώρα, η μνημονιακή πολιτική έχει οδηγήσει πραγματικά τη μεγαλύτερη πλειοψηφία του λαού σε μια άθλια οικονομική και κοινωνική κατάσταση.  Αυτό πρέπει να αλλάξει, οι υπόλοιπες συζητήσεις είναι αποπροσανατολιστικές και στη δεδομένη στιγμή απλά και μόνο αποσκοπούν στο να διαχυθούν οι ευθύνες αυτών που μας οδήγησαν ως εδώ», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact